Careerbuilder probeert klanten te binden: seamless integration…

Logotype Careerbuilder Volgens een recent bericht op Cheezhead schijnt Careerbuilder ineens de koppelingskoorts te hebben gekregen. Want ze zijn partnerships aangegaan met: Amris, Bond, Broadbean, Bullhorn, Candidate Manager, ChangeWorkNow, First Advantage, iCIMS, Kenexa, MrTed, PeopleBank, Peopleclick, PCRecruiter, Profilsoft, Webcruit, eQuest, TalentDrive, AIRS, Daxtra and infoGIST.

Goedemorgen, alsof het niets is! De reden voor al dit fraais?: to offer seamless integration and to maximize recruiter efficiencies.

Nou is dat natuurlijk een lovenswaardig streven; maar alleen als het jaren en jaren geleden zou zijn gedaan. Tenslotte bestaan ATS applicaties, multiposting services, extraction engines al een tijdje. En voor een recruiter is het niet bepaald een pretje om met al die verschillende systemen te moeten werken.

Is het toeval dat Careerbuilder deze koppelingskoorts heeft opgelopen tijdens een recessie? Natuurlijk niet! Klanten lopen ongetwijfeld bij bossen weg of reduceren hun contracten. En dat is omzettechnisch natuurlijk een slagaderlijke bloeding. Die zo snel mogelijk moet worden gestelpt. 

Careerbuilder wil geen seamless integration bieden; want dat kost ze alleen maar geld. Careerbuilder denk seamless integration te moeten bieden, want anders verliezen ze nog veel meer geld.

De vraag is echter of ze hiermee de slagaderlijke bloeding gaan stelpen. Tenslotte is Careerbuilder een vacaturesite; niet een ATS of HRMS. Die laatste zijn applicaties of services die de recruiter gebruikt voor zijn/haar dagelijkse werk. Een vacaturesite is niet meer dan een kanaal waarlangs vacatures kunnen worden gepubliceerd.

Ik vraag me af of deze move van Careerbuilder is ingegeven door paniek. Het moment waarop dit nieuws naar buiten komt doet dat wel veronderstellen. En paniek is een heel slechte raadgever…

Geef een reactie