TheLadders, recessie profiteur?

Logotype TheLadders Ik ben een trouw volger van Toby Dayton, een Amerikaans blogger over de zin en onzin van online recruitment. En Toby heeft een duidelijke mening. Heerlijk! Zo heeft hij recent TheLadders de mantel uitgeveegd; met recht en reden.

TheLadders is een vacaturesite die richt zich op de beter betaalden (> $ 100.000 per jaar) die tegen betaling toegang krijgen tot exclusieve vacatures. Althans, dat is wat TheLadders deze beter betaalden verteld.

Maar volgens Dayton is dit helemaal niet het geval. Want die exclusieve vacatures worden door TheLadders gekopieerd van andere vacaturesites! En dat is niet bepaald netjes. Sterker, Dayton vergelijkt het met crimineel gedrag.

Mogelijk heeft TheLadders in de eigen voet geschoten toen ze dachten zowel de rijkere werkzoekers als de werkgevers te rekenen voor haar diensten. Waardoor er geen vacatures meer op de site werden geplaatst.

Desondanks lijkt het TheLadders voor de wind te gaan. Er zijn vast voldoende rijkere werkzoekers die bereid zijn te betalen voor de illusie van exclusiviteit. En dat zou TheLadders tot een onvervalste recessie profiteur maken.

Geef een reactie

2 Comments