Carrierescout = koekoeksjong?

Logotype Carrierescout Ik heb al vaker over de meer dan leugenachtige communicatie van Carrierescout geschreven. Maar de resultaten van enig graafwerk lijken te wijzen op een nog veel akeliger situatie.

Voor wie het niet weet; Carrierescout maakt nogal een punt van het feit dat er op hun site geen intermediairs mogen komen. Niet om vacatures te plaatsen en evenmin om CV’s te bekijken.

Even ter herinnering: Carierrescout is […] een handelsnaam van Webmissie B.V. van de vrije jonge ondernemer Gijs Westerbeek.

Diezelfde Gijs Westerbeek is ook bestuurder van Adwise Internetmarkerting VOF; het bedrijf dat in haar referenties binnen de arbeidsbemiddeling onder meer Carrierescout als klant noemt:

 image

Zo klop je de referentielijst natuurlijk vrolijk op. Maar mijn oog viel op een andere naam in de lijst van bedrijven: Continu Engineering. Een meer dan bekende intermediair van technisch personeel. En waar heeft Carrierescout het overgrote deel van haar vacatures? In de techniek!:

image

Maar daar houdt de toevallige samenloop van omstandigheden niet op. Want waar heeft Gijs Westerbeek gewerkt voordat hij voor zichzelf begon? Precies, bij Continu Engineering!

image

En zijn compaan bij Carrierescout heeft ook de nodige jaren bij Continu rond gedanst:

image 

Dan zou je toch denken dat Continu Engineering een ferme hekel aan deze twee mannen zou hebben. En ze het liefst naar de andere kant van de aardbol zou wensen? Maar dat rijmt dan weer niet met het feit dat Continu Engineering een klant van Adwise is. En Adwise was eigendom van Gijs Westerbeek…

Sterker nog, het lijkt er ernstig op dat Carrierescout en Continu Engineering de beste maatjes zijn. Hoe ik dat denk te weten. Nou, ze wonen wel heel erg dicht bij elkaar!

Dit is het adres van Webmissie/Carrierescout en Adwise:

image

En dit is het adres van Continu Engineering:

image

Zoek de verschillen…

Slotopmerking
Zou het soms kunnen zijn dat Carrierescout een koekoeksjong van Continu Engineering is? Die daarmee de hand op interessante CV’s kan leggen? Integriteit heeft Carrierescout niet. Dat hebben eerdere uitingen van dit bedrijf al nadrukkelijk aangetoond. Het zou bij mijn dan ook weinig verbazing wekken als op een dag blijkt dat Carrierescout inderdaad een koekoeksjong is.

Geef een reactie

31 Comments
 • Jakolien Sok
  says:

  Ook ik (eigenaar van een eenmanszaak en jawel recruitmentbureau Sokrates Recruitment) werd gespamd door de heer Wieger Willems 🙂 (De links zijn captures van de betreffende mails welke ik ontving)

  Allereerst werd ik benaderd om mijn cv achter te laten. Ze benaderen dus duidelijk kandidaten met mailjes waar je niet om hebt gevraagd. Ze plukken / spideren gewoon je mailadres van het internet. (Het zijn persoonlijke mailadressen).

  Vervolgens krijg je als eigenaar van een recruitmentbedrijf ook mailtjes van DE vacaturebank met een op z’n zachtst gezegd niet zeer positieve kijk op recruitmentbureaus. Of ik (aan mijn persoonlijke mailadres, geen info@) wil besparen op mijn wervingskosten?

  Wat klopt er hier niet? Ze sturen een recruitmentbureau een anti recruitmentbureau mail. 

  En dat heeft dan een aversie tegen de bureaus die overbodig zijn, maar wat doen in hun optiek en de klanten geen kwaliteit bieden..

  Er bestaat een mooi spreekwoord over de wereld veranderen en dat start idd bij jezelf. Erg jammer dat zichzelf willen profileren door af te geven op één groep en zelf niet al te critisch zijn op hun eigen performance.

  Ik ben volledig voor iedereen lekker z’n ding laten doen maar als je dit soort blunders maakt dan vraag je erom dat de mensen die je indirect beledigd door ze uit te sluiten dit aangrijpen om zich zelf te verdedigen getuige de vele reacties hier en de post zelf.

  What goes around comes around is niet voor niets een heerlijk nummer 😉

 • jos
  says:

  @Bert
  Goede vraag….je reactie te lezen is het inderdaad inmiddels vergane glorie. Maar laten we wel zijn, ik kan wel weer goed begrijpen dat  Wieger Willems niet de moeite meer wil nemen om uberhaupt op dit draadje te reageren. Hij is in deze posting wel tot aan zijn teennagel afgeschoten.

 • Bert
  says:

  Leeft deze site nog wel?

  Vanaf 25 maart is er nog maar één enkele vacature geplaatst door een bedrijf.  Wellicht een vroegtijdig einde van deze cowboys?

 • Bert
  says:

  Op deze “positieve wijze” benaderen ze kandidaten:

  Beste ………,
  Carrierescout.nl is populair bij kandidaten omdat bemiddelingsbureaus worden uitgesloten van deelname. Doordat je rechtstreeks solliciteert bij de werkgever word je eerder aangenomen en ontvang je betere arbeidsvoorwaarden waaronder een hoger salaris. Op CarriereScout.nl word je uitsluitend door interessante werkgevers benaderd en is jouw CV dus veilig. Wil je benadert worden door interessante werkgevers?

  Tip: plaats je CV op CarriereScout.nl

  Heb jij je CV al geplaatst?
  Verbeter dan je CV! Zorg voor een duidelijke titel van je CV waarin jouw gewenste functie staat beschreven. Bijvoorbeeld ‘werktuigbouwkundig tekenaar’ of ‘administratief medewerker’. Met een duidelijke titel ben je beter vindbaar voor een werkgever. Nu inloggen om mijn titel te verbeteren.

  Wil je meer informatie over dit concept of heb je vragen, dan kun je mij bereiken via onderstaande gegevens.

  Met vriendelijke groet,
  Jip de Vries

 • xavier van loon
  says:

  ik snap zowiezo het hele voordeel van talenscout.nl neit.
  Als je  zonder intermediar wil werken zet je toch gewoon zelf een advertentie op internet en als je als werkzoekende dezelfde mening bent toebedeeld dan sla je toch de ads van intermediars over op internet (dat zijn er wel een hoop maar bij eht indexscherm staat al de naam van de inetrmediar voordta je de gehele vacature ziet).

  besides: talentscout is toch ook(passief) intermediar/2de partij als zij advertentieruimte bieden?

 • Gijs Westerbeek
  says:

  @Marc:
  Het klopt inderdaad dat ik afscheid heb genomen van CarriereScout, aangezien ik mij volledig wil richten op het bedrijf Adwise Internetmarketing. Ik reageer niet in plaats van Wieger Willems maar uisluitend namens mijzelf, aangezien er ook over mij geschreven wordt in deze blog en ik regelmatig deze site volg.
  Over het wishful thinking kunnen we discusieren. Het is niet onze verwachting geweest dat alleen CarriereScout een marktbeweging in gang zou zetten. We zijn er vanuit gegaan dat na CarriereScout meerdere sites zullen volgen. Dit is gebeurd middels Nuwerk.nl en een aantal gespecialiseerde websites zoals commercieel twente, engineers only, etc.. Samen kan het mijn inziens wel wat doen in Nederland.
  Wij zijn er nog steeds van overtuigd dat CarriereScout niet concurreert met intermediairs in Nederland die echt toegevoegde waarde bieden. Dit vanwege het feit dat CarriereScout plat gezegd een leverancier is voor CV’s/Kandidaten. Intermediairs daar en tegen leveren een complete dienst, waarvan de werving van CV’s/Kandidaten slechts een onderdeel is. Bedrijven kiezen bewust om het traject zelf te doen, juist uit te besteden aan een intermediair, of beide.

 • Marc Drees
  says:

  @Gijs:
  Een meer dan heldere uitleg die heel veel vragen beantwoord en de verontruste burger geruststeld. Maar er blijven wel een paar zaken over.

  Zoals, waarom reageer je in plaats van Wieger Willems? Tenzij de KvK zich vergist is hij sinds kort de enige echter eigenaar van Carrierescout. Sterker nog, als ik de KvK er op nasla heb jij er zelfs helemaal niets meer mee te maken.

  Daarnaast is het natuurlijk wishful thinking dat een vacaturesite ervoor kan zorgen dat alleen maar fatsoenlijke intermediairs resteren. Deze brug naar het voordeel van Carrierescout voor Continu Engineering is wel een heel imaginaire…

  Natuurlijk zijn er bedrijven die geen zaken willen doen met een intermediair; goed of minder goed. Maar ik vind het toch wel heel erg coulant van Continu Engineering om een club die tegen betaling mijn internet marketing heeft verzorgt in het zadel te helpen met een concurrerende dienst in hetzelfde marktsegment. Hebben ze zitten slapen of verwachtten ze niet veel van het initiatief?

 • Gijs Westerbeek
  says:

  Beste Marc en mede bloggers,
   
  Graag wil ik reageren op bovenstaande. Ik begrijp dat zoals nu de informatie wordt weergegeven er gemakkelijk verkeerde conclusies getrokken kunnen worden. Om dit te voorkomen wil ik jullie opheldering bieden door een en ander toe te lichten.
   
  –       In 2007 besloot ik mijn dienstverband bij Continu Engineering te beëindigen i.v.m. de wens tot zelfstandig ondernemerschap in Internetmarketing. Ik ben Adwise begonnen vanuit huis samen met een compagnon.
  –       Door de hoge kennis van internetmarketing en recruitment mochten wij aan de slag voor Continu Engineering om resultaten te realiseren op internetmarketing gebied.
  –       Na verloop van tijd en door de sterke groei van Adwise hebben wij besloten een kantoorpand te zoeken waarin wij flexibel zijn qua verdere doorgroei. Omdat de wensen van Continu Engineering bekend waren om in het Oosten van Nederland een vestiging te openen hebben wij hen benaderd om gezamenlijk te gaan huren.    
  –       Wieger Willems (oud collega) had het idee van CarriereScout. Na de nodige sparring met Adwise m.b.t. internetmarketing is dit idee verder uitgebouwd, al ruime tijd nadat Adwise was ontstaan. Echter i.v.m. concurrentiebeding en de goede relatie met elkaar zou dit mogelijk kunnen conflicteren, waardoor wij Continu Engineering om toestemming hebben gevraagd welke ook gegeven is. En zo is carrièrescout ontstaan.
  –       Belangrijk te melden is dat zowel Continu Engineering als CarriereScout niet vinden dat de concepten met elkaar concurreren. CarriereScout richt zich op werkgevers die liever intermediairs willen vermijden en die zelfstandig willen werven via internet OF bedrijven die naast werving via bureaus ook een zelfstandige werving open willen houden. Continu Engineering is een kwalitatieve intermediair die bedrijven bedient door niet alleen een leverancier van CV’s te zijn maar juist de volledige bemiddeling tot stand te brengen. Zoals iedereen weet is de intermediairsmarkt erg bedorven door de vele “Cowboys” die er zijn en is snelheid van CV schuiven belangrijker geworden dan de kwaliteit van de dienstverlening. Wij verwachten dat door het concept CarriereScout er op langere termijn een schifting zal ontstaan waardoor kwalitatieve bureaus overblijven. Voordeel voor een partij als Continu Engineering. Op deze manier hoeft er dus helemaal geen probleem te zijn en hoeft Continu Engineering ons geen plek ergens aan de andere kant van de aardbodem te wensen.
  –       Daarnaast wil ik nadrukkelijk melden dat Continu Engineering geen enkele toegang heeft tot de databases van CarriereScout. Het is en blijft een vacaturesite zonder dat intermediairs toegang hebben en zullen krijgen.
   
  Mochten jullie verdere vragen hebben schroom dan niet om te reageren.

  Met vriendelijke groet,
  Gijs Westerbeek

 • Marc Drees
  says:

  @Joost:
  Webmissie is tegenwoordig eigendom van W3 Beheer BV met als enig aandeelhouder en bestuurder niemand minder dan Wieger Willems. Die al in zijn LinkedIn profiel als eigenaar en managing director te boek staat.

  Gijs Westerbeek is dus niet langer verbonden aan Webmissie; hoewel deze wijziging pas sinds 1 februari 2009 van toepassing is. Zijn LinkedIn profiel is dus nog niet zo actueel als de KvK.

  Westerbeek is nog wel actief in Adwise via zijn BV Westerberg Advies samen met zijn compaan Jeroen ter Laak die via Ter Laeck Management BV de andere aandeelhouder van Adwise is.

  Adwise is nog wel altijd eigenaar van het domein carrierescout.nl

  Zo, dan zijn we weer helemaal op de hoogte van de formele verhoudingen van vandaag. En volgens de KvK  zijn er in ieder geval geen stille investeerders geregistreerd. In Webmissie noch in Adwise.

 • joost
  says:

  @ Marc
  Voor wat het waard is, de bedrijven Continue Engineering en DTI Engineering vallen beiden onder het moederbedrijf ( holding) CRS Groep.
  Dus de arbeidsbemiddeling referenties zijn nog minder divers als jij al stelde.

  @algemeen
  Ik denk dat een site die er zo de nadruk oplegt geen intermediairs toe te laten, bij voorbaat al verdacht is.
  Kennen wij succesvolle werving sites die intermediairs volledig weren, en die het bovendien ook nog zo prominent promoten?
  Als je de site leest lijkt het me dat alle tekst op carrierescout.nl door een intermediair is geschreven. Ben benieuwd naar hun reactie.
  Ongetwijfeld een stille investeerder in de vorm van CRS groep. Die de kwaliteits cv’s maar wat graag toevoegd aan hun database.

 • jos
  says:

  @Meneer Bas

  Tis pasen, gun deze beste mensen nog een zalig bijeenzijn en laat ze onderwijl zoeken naar antwoorden die onder de eitjes verstopt liggen. ……verhip…wie heeft die eieren gejat!! ….Marc stuurt ze dinsdag natuurlijk een mailtje en dan gaat deze soap weer verder 😉

 • Marc Drees
  says:

  @Thomas:
  Het aantal kruisbestuivingen is wat meer dan slechts eenzelfde pand; de leaps of faith zijn iets meer dan dat en daarom ook een stuk kleiner. Toegegeven; allemaal indirecte bewijsvoering, maar de omvang ervan maakt toch op zijn minst een aantal vraagtekens los.

 • Thomas Waldman
  says:

  Flinke leaps of faith!
  Ik ken de beste man niet maar jouw “bewijzen” zijn natuurlijk ook makkelijk anders te intrepeteren.

  Zo zou je natuurlijk kunnen stellen dat de mannen nu eenmaal een sterk netwerk in de techniek hebben opgebouwd uit hun tijd. Derhalve weten ze makkelijker in dat veld acquisitie te plegen. Niets vals aan.

  Overigens zit Monsterboard in het zelfde pand als Ilse en zat Myspace in het zelfde pand als Michael Page in Amsterdam. Morgen op recruitmentmatters:

  “Ilse zwaait de scepter bij Monsterboard!”

  “Myspace=database Michael Page”

 • Jos
  says:

  Tjee….je kan jezelf zo onderhand benoemen tot web-detective 🙂

  Je artikel lezende wekt het inderdaad de suggestie dat Continu Engineering een (stille) vennoot is.

  Straks blijken de heren ook nog half-broers o.i.d te zijn 😉

  Ik hoop inderdaad dat men de ballen heeft om te reageren.

  So far….BUSTED