Vacaturesite top 10: minimale groei

Vacaturemonitor Deze week weer een licht herstel, waardoor we weer aan de goede kant van de 100.000 nieuwe vacatures over de afgelopen drie weken uitkomen.

En dat betekent een stijging van bijna 2.000 vacatures in vergelijking met vorige week; dus niet echt een groei om over naar huis te schrijven. Maar groei is groei; een gegeven paard dient niet in de bek gekeken te worden. En al helemaal niet in deze tijd.

De wekelijkse top 10
En dit zijn de top 10 van sites met de meeste nieuwe vacatures over de afgelopen drie weken:

Top 10 vacaturesites: week 13 - 15

Deze week is het wederom een behoorlijk gemixed beeld van verlies en winst:

  • Nationale Vacaturebank: –0,3%
  • Monsterboard: –0,4%
  • Werk.nl: 0,0%
  • JobTrack: +0,5%
  • Totaljobs: –0,6%
  • Vacaturekrant: +0,3%
  • Dovajobs: +0,1%
  • Randstad: -0,1%
  • Careerbuilder: 0,0%

De twee grote jongens verliezen allebei terrein terwijl Werk.nl onveranderd op 6,6% blijft staan.

JobTrack en Vacaturekrant laten een behoorlijke groei zijn. Zo sterk zelfs dat Vacaturekrant Totaljobs naar de 6e plaats drukt; ook al door het zeer forse verlies wat Totaljobs laat zien. In de strijd der uitgevers (VNU, Telegraaf, Wegener en Reed Elsevier) lijkt Totaljobs de grote verliezer te worden.

Dovajobs, Randstad en Careerbuilder laten weinig beweging zien. WerkenbijdeOverheid en Content wisselen weer eens van plaats; deze week duwt WerkenbijdeOverheid Content weer eens uit de top 10.

Ik heb al eerder over de vrije val van Totaljobs geschreven; maar sinds begin van dit jaar heeft deze site 67% van haar marktaandeel verloren:

Marktaandeel nieuwe vacaturesEn dat in iets meer dan 3 maanden tijd… Ondertussen staat Totaljobs op een 6e plaats in de top 10, waar ze vorig najaar nog zelfs even nummer 1 stond. En niets lijkt op dit moment de val van Totaljobs te kunnen stuiten.

De grote vier 
En dan nog het beeld van de grote vacaturesites over het afgelopen jaar:

Top 4 vacaturesites: wee 12 - 15

Alleen Werk.nl weet zich aardig te handhaven; wat je ook zou mogen verwachten van een overheidssite ten tijde van een crisis. Totaljobs stormt wel heel erg hard op de 0% af…

Cijfers en ranglijst zijn gebaseerd op JobFeed. JobFeed is een initiatief van Textkernel.

Geef een antwoord