Tellen vacaturesites nog wel mee?

Even een schokkend staatje, met dank aan Google Trends:

Unieke bezoekers Monster, Careerbuilder en LinkedInAls ik CEO van Monster of Careerbuilder was zou ik niet meer slapen. Vooral als ik $ 150 miljoen zou hebben besteed aan een nieuwe site. Print is dead, net als vacaturesites?

Geef een reactie

4 Comments
 • Marc Drees
  says:

  @Marco, David:
  En er is natuurlijk op Trends voor websites gezocht.

  Dit geeft een fijn beeld van divergerende lijntjes… Als je tenminste aandelen LinkedIn hebt. Die ik helaas niet heb. Maar gelukkig ook geen aandelen Monster of Careerbuilder.

 • Marco van Hurne
  says:

  Google trends geeft aan hoe vaak op een bepaald woord is gezocht. De grafiek hierboven laat zien dat er minder vaak “monsterboard” is ingetikt. Misschien komt dat wel omdat een groter deel van het organisch verkeer direct verkeer is dat buiten google omgaat, door direct http://www.monsterboard.nl in te tikken.  Ik zou het mooi vinden om te kijken hoe zich dit verhoudt tot Google als “vacaturebank”. Neemt dit danjuist toe?