Wanneer worden vacatures via lifestreams aangeboden?

Ik heb in 2008 de nodige onderzoekjes gedaan naar de gebruiksvriendelijkheid van vacaturesites. Waarbij ik onder meer naar job agents heb gekeken die mij per e-mail of RSS regelmatig nieuwe vacatures stuurden.

Het gaat hierbij dus om een gemaksfunctie; een werkzoeker hoeft niet elke keer naar de vacaturesite maar krijgt nieuwe vacatures via zijn voorkeurskanaal toegestuurd. Prettig toch?

Nou, dat hing er sterk vanaf; niet alle sites boden RSS en in een behoorlijk aantal gevallen had je als werkzoeker de nodige technische kennis en doorzettingsvermogen nodig om je aan te melden voor zo’n job agent.

Ondertussen is de wereld in rap tempo veranderd. Hoewel ten tijde van het onderzoek lifestream applicaties (Twitter, Friendfeed) al wel bestonden was het gebruik ervan nog marginaal. Maar daar is ondertussen verandering in gekomen; zeker als je de groei van Twitter in het laatste jaar in ogenschouw neemt:

Unique Visitors Chart for Twitter

Dus waarom zou je als werkzoeker niet via Twitter op de hoogte gehouden willen worden van nieuwe functies? En dan niet een keer per week, maar direct als de vacature wordt geplaatst? Het gaat hier tenslotte om een lifestream applicatie, dus immediacy is wel een vereiste. En niemand zit te wachten op 30 tweets die elke ochtend je lifestream vervuilen.

De vraag is natuurlijk; hoe lang gaan de grote vacaturesites er over doen om vacatures via lifestream aan te bieden? En waarom dan ook maar niet meteen via SMS?

Ik ben benieuwd…

Geef een reactie

6 Comments