CVinder, nu in verbeterde variant!

Michel Rijnders (Netwerven), de geestelijke vader achter CVinder, heeft net een nieuwe release van zijn functioneel toch al zeer fraaie tool uitgebracht:

Homepage CVinder

En de ervaren RecruitmentMatters lezer valt direct het verschil met de vorige release op; je krijgt nu ook resultaten van professionele netwerken, profielensites en blogs.

Het aantal specifieke sites waar CVinder in zoekt is niet groot, maar bestrijkt wel het gros van de vindbare online profielen: LinkedIn, Xing, Ecademy, IKKI, een Marktplaats categorie en iets op Google wat ik niet ken. Hier ontbreekt natuurlijk CareeriD, maar misschien moet ik dat wel via de Feedback functie melden…

Bij profielensites wordt gezocht op Facebook, Netlog en MySpace (geen Hyves…) en bij blogs wordt van de Google blogsearch functie gebruik gemaakt.  Bij die blogsearch zit een sorteer op datum functie verstopt aan de rechterkant van het scherm. Volgens mij moet die gewoon standaard aan staan.

Overigens is die blogsearch in mijn optiek weinig waardevol, de gevonden CV’s lijken nogal ‘belegen’.

En als echte crowdsourcer heeft Michel ook een feedback functie toegevoegd. Die tijdens mijn test van de site zichzelf al verbeterde. Want er zat opeens een grote verwijder icoon bij, en dat is een hele goede verbetering! En ik heb en passant even de CareeriD suggestie ingediend.

Nou, alle cursussen online sourcing kunnen zo langzamerhand bij het grofvuil worden gezet. Even 10 minuten spelen met CVinder en je bent meteen een ervaren online sourcer! Nu alleen nog even de economie aan laten trekken…

Geef een reactie

10 Comments