IT banen het meest op de tocht?

bloedbad Ik heb gisteren de nodige uren besteed aan het uitzoeken van de ontwikkelingen in het aantal nieuwe vacatures in verschillende beroepsgroepen via JobFeed. Goed bestede tijd, want daar komt een enorme hoeveelheid informatie uit.

Daarbij struikelde ik over een nogal schokkende ontwikkeling bij de beroepsgroep Informatie- en Communicatietechnologie. Want daar lijkt in maart een bloedbad aan de gang.

In een grafiek ziet dat er als volgt uit:

image

Begin april kon ik het volgende melden over de algemene ontwikkeling in het aantal nieuwe vacatures:

De daling van het aantal nieuwe vacatures in maart ten opzichte van dezelfde maand in 2008 is weliswaar 16,7%; maar dat is aanzienlijk minder dan voorgaande maanden. Februari liet tenslotte nog een daling van 18,9% zien en januari zelfs een daling van 23,9%:

De beroepsgroep Informatie- en Communicatietechnologie volgt het algemene beeld keurig tot en met de maand februari. Maar in maart is er sprake van een enorme trendbreuk. Want waar het aantal vacatures overall slechts daalt met 16,7% komt voor deze beroepsgroep de daling in maart uit op 33,7%!

Meer dan het dubbele dus in vergelijking met de algemene ontwikkeling van nieuwe vacatures. Er lijkt dus iets dramatisch aan de gang in IT-land. Een tragedie die mij in ieder geval nog niet op een andere manier ter ore is gekomen.

Geef een reactie