Careerbuilder: goed voorbeeld

recherche internet Een abonnement op een CV database bij een vacaturesite is een nogal kostbare aangelegenheid. Zonder garantie op succes. Geen ideale mix waar sommige vacaturesites iets aan proberen te doen door tijdelijke toegang te bieden bij de plaatsing van een vacature. Wat natuurlijk niet meer is dan een kleine pleister op een te grote wond.

Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer mogelijkheden om zonder kosten op zoek te gaan naar talent. LinkedIn is natuurlijk de eerste site waar je op zo’n moment aan denkt. 

En dan zijn er ook een groeiend aantal mensen met een eigen presence op Internet. Die eigenlijk alleen maar kunnen worden gevonden door search specialisten; hoewel we natuurlijk nu ook gratis tools als CVinder in onze toolbox hebben zitten.

Al deze veranderingen hebben ongetwijfeld een onaangename impact op de omzet uit de CV database voor een vacaturesite. Een situatie waar Careerbuilder sinds begin van dit jaar een oplossing voor denkt te hebben gevonden: Applicant Explorer.

Applicant Explorer
Het is eigenlijk te simpel voor woorden, en je vraagt je af waarom andere vacaturesites dit model nog niet hebben gekopieerd.

Als je via de CV database van Careerbuilder een interessante kandidaat hebt gevonden, dan kan je met Applicant Explorer direct kijken naar het online kruimelspoor dat die kandidaat heeft achtergelaten op:

  • Social networking sites
  • Professional and personal blogs
  • Personal and corporate Web sites
  • Press releases
  • Discussion and forum postings
  • Articles and news stories published online

Dat is nog eens gemak vanuit recruiter perspectief. Het totale personal brand van een potentiele kandidaat voor jou verzameld op het moment dat je het nodig hebt! Met natuurlijk het bekende risico dat een kandidaat als Jaap Jansen de nodige verkeerde Jaapjes laat vinden.

Een uitstekende en intelligente toevoeging van Careerbuilder die volgens Glen Cathey dus ook nog eens uitstekend functioneert. Nou, dat is al helemaal een unieke combinatie!

De vraag is natuurlijk of Careerbuilder hiermee de ‘aanval’ van alternatieven zoals Linkedin en Zoominfo van zich af kan slaan. Met name de laatste zou nog altijd mijn voorkeur hebben vanwege de ongekende hoeveelheid informatie die hier is verzameld.

Welke Nederlandse vacaturesite gaat het voorbeeld van Careerbuilder volgen? Met CVinder zou iedere site al een aardige kickstart kunnen geven aan dit intiatief!Wie begint?

Geef een reactie

3 Comments