De grote vier: aantallen vacatures

piggy_bank Ook deze week natuurlijk weer een aflevering in de serie over het aantal vacatures op de grootste vier vacaturebanken van Nederland.

En deze week is er een nieuwtje. Totaljobs groeit! Althans, volgens Totaljobs… Want JobFeed heeft een iets andere mening. Maar goed, het is toch een beetje goed nieuws. Zeker in vergelijking met wat er bij Werk.nl aan de hand is.

En voor vandaag is dit het beeld:

image 

Hierbij is de kolom Aantal het aantal vacatures dat de vacaturesite zelf opgeeft. De kolom JobFeed is het aantal vacatures dat volgens JobFeed op de vacaturesite zou kunnen staan. Dit aantal is gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst.

Nadat Werk.nl vorige week zo’n 7.000 vacatures verloor, gaat de site deze week met meer dan 4.000 naar beneden! UWV WERKbedrijf is blijkbaar nog steeds niet klaar met de lente schoonmaak.

Nationale Vacaturebank zakt eveneens voor de tweede week zo’n 500 vacatures in terwijl Monsterboard vrijwel gelijk blijft. En geheel tegen de verwachting in groeit Totaljobs met meer dan 1.000 vacatures in vergelijking met vorige week.

Geef een reactie

9 Comments
 • Jolande de Ruyter
  says:

  Een kleine anapassing: Ik heb nog t filmpje bekeken: volgens RTLZ wordt de winst berekend volgens de ” Elsevierwinstdefinitie”  p/aandeel. Deze is zo gedefinieerd ‘ dat-ie altijd stijgt” . Deze winst is altijd gunstiger dan het netto-winstbegrip. We moeten er dus niet al te veel waarde aan hechten, aldus de commentator.

 • Jan-Willem
  says:

  @Roos: nee, bovenstaande geeft aan dat er nog genoeg mensen zijn die internet niet snappen….Op elke grote vacaturesite heb je binnen een paar clicks het grote aanbod vacatures teruggebracht naar een voor jou relevante selectie…. Dus wie denkt dat ie in een soort kaartenbak van 20.000 vacatures moet gaan zoeken en vooraan moet beginnen, daarvan kan ik me voorstellen dat je niet teveel vacatures wilt hebben… 😉

 • Jolande de Ruyter
  says:

  Totaljobs groeit..? Peter van Zadelhof van RTLZ had vandaag een mooie opmerking over de manier waarop Reed zijn ” winst’ berekent : ’t filmpje van 10 of 11 uur staat op RTLZ, en ik weet’t niet meer letterlijk: ’t kwam er in elk geval op neer dat via ingewikkelde berekeningen Reed toch altijd weer (verwachte) verliezen weet te presenteren in mooie winstcijfers. ” t Commentaar van de presentator: ” dat je niet altijd alles moet geloven van Reed” ….

  Gezien de manieren waarop ook Totaljobs keer op keer cijfers weet te manipuleren  ten eigen faveure (zie eerdere postings) lijkt het mij dat het opleuken van resultaten inmiddels tot bedrijfspolicy verheven is. 

 • Rob van Elburg
  says:

  En wat gebeurt er dan…

  CV wordt in database gepost. Liever gevonden worden dan zelf zoeken. Doet het ook beter in de kroeg en aan de eettafel.

  Company recruiter dan bezig met branding, posting, twitter, website, loggen, referral, interviews, etc etc. . En wie gaat deze dan vinden? Juist, de bureau searcher.
   

 • Jan
  says:

  @Jan-Willem: Erwin heeft 1 gelijk en 2 het niet over google. Er staan op MB en andere jobboards  zoveel vacatures dat je er moedeloos van wordt. Ik ga steeds vaker op zoek op gespecialiseerde sites, branchevereniging sites en company sites. Ook VKbanen van de Volkskrant is een prima site, betrekkelijk weinig vacatures zodat het lekker overzichtelijk blijft.

 • Jan-Willem
  says:

  @ Erwin: en Google is een heel vervelende zoekmachine, omdat er ZOVEEL zoekresultaten naar voren komen…..En daarom gebruikt bijna niemand Google….. 😉

 • Erwin
  says:

  Leuk al die sites met ZOVEEL vacatures, maar als ik ga zoeken zie ik door de bomen het bos niet meer.
  Je verzuipt gewoon als het om zulke grote aantallen gaat. Ik ben van mening dat een vacaturesite er zeker niet beter op wordt als het 10 duizenden vacatures heeft op alle niveau’s