Als verkoper ben je je leven niet meer zeker…

grave Verleden week schreef ik over het bloedbad binnen de beroepsgroep Informatie- en Communicatietechnologie. Maar dat lijkt niets vergeleken met wat er binnen de Verkoop en handel aan de gang is. Want daar is de situatie toch nog een tikkeltje erger.

Ik baseer mijn uitspraak op de ontwikkeling van het aantal nieuwe vacatures in verschillende beroepsgroepen via JobFeed. En daar komen nogal wat schokkende beelden uit naar voren.

Zoals dit beeld voor het aantal nieuwe vacatures binnen de beroepsgroep Verkoop en handel:

Ontwikkeling nieuwe vacatures beroepsgroep Verkoop en handel. Eerste kwartaal 2008 vs. eerste kwartaal 2009Over het eerste kwartaal van 2009 ligt het aantal nieuwe vacatures in deze beroepsgroep bijna 39% lager dan in dezelfde periode vorig jaar… Dat is een ongelofelijk grote daling!

En deze daling is dus aanzienlijk groter dan de algemene ontwikkeling in het aantal nieuwe vacatures:

De daling van het aantal nieuwe vacatures in maart ten opzichte van dezelfde maand in 2008 is weliswaar 16,7%; maar dat is aanzienlijk minder dan voorgaande maanden. Februari liet tenslotte nog een daling van 18,9% zien en januari zelfs een daling van 23,9%:

Sterker nog, in maart is de daling van het aantal nieuwe vacatures opgelopen tot 41% ten opzichte van dezelfde maand in 2008.

Als verkoper moet je vandaag de dag blijkbaar blijven zitten waar je zit. En ook nog eens je uiterste best doen om wat te verkopen natuurlijk. Anders zit je er mogelijk niet al te lang meer…

Geef een reactie

2 Comments