Monsterboard: cijfers van maart

Monsterboard zet eenzaam haar uitstekende traditie voort met het maandelijks publiceren van de statistieken. Deze keer dus de cijfers over maart:

Statistieken Monsterboard maart 2009

En er zijn de nodige interessante getallen bij. Zo zijn er weliswaar 23.000 nieuwe My Monster accounts geopend, maar is het totaal aantal accounts zeer fors gedaald; met zo’n 80.000! Dat klinkt ofwel als een exodus van oude gebruikers, danwel als een schoonmaak operatie van Monsterboard. Of iets van beiden. Of iets totaal anders… Dus daar zal ik maar iets over gaan vragen!

Verder is er sprake van een groot aantal nieuwe CV’s (31.000) terwijl tegelijkertijd het totale volume aan CV’s met zo’n 10.000 afneemt ten opzichte van vorige maand. Dezelfde trend is waar te nemen bij het aantal Jobsearch agents: 7.000 nieuwe agents terwijl het totale volume aan agent afneemt met 55.000.

Ik gok voorlopig op een voorjaarsschoonmaak bij Monsterboard, maar ik ga de vraag wel even stellen.

En er is ook goed nieuws te melden van een andere vacaturesite: Nationale Vacaturebank. Want daar staan de bezoekcijfers over het 1e kwartaal van 2009 vermeld. Ik kom daar nog apart op terug, in een vergelijking met de cijfers over het 1e kwartaal van Monsterboard.

Oh ja, en dit zijn de meest recente cijfers die Totaljobs laat zien:

Statistieken Totaljobs...

Soms is elk commentaar overbodig…

Geef een reactie

1 Comment
  • Bas van de Haterd
    says:

    En bijna 1 miljoen meer zoekopdrachten dan vorig maand, dat is ook een forse toename. Daarmee zitten ze weer redelijk in de buurt van Google (waarbij de laatste maand cijfers notoire onbetrouwbaar zijn, dus je ze nooit kan vergelijken).