Randstad: slecht eerste kwartaal

Logo en logotype Randstad En vandaag zijn voorbeurs ook de resultaten van Randstad bekend geworden. Als een van de grote drie (Adecco, Manpower en Randstad) is het dus interessant om de resultaten met die van Manpower te vergelijken, die in het 1e kwartaal een daling van 32% rapporteerde.

De resultaten van Randstad zijn gelukkig iets beter: –28%. Maar daar is ook wel alles mee gezegd; want het resultaat over maart is –31%. Klinkt niet goed als intro voor een tweede kwartaal…

En dus wordt er ook bij Randstad heel hard aan de boom geschud. Met de volgende getallen als resultaat voor het 1e kwartaal:

  • 561 kantoren gesloten; dat is 11% van het totaal aantal kantoren
  • Meer dan 3.000 full-time banen opgezegd; dat is 10% van het totaal aantal banen.

Randstad meldt hierbij dat een deel van deze formidabele reductie het gevolg is van de sanering van het dubbele (Randstad en Vedior) netwerk in bepaalde gebieden.

En Randstad laat een veel beter resultaat zien in Nederland in vergelijking met USG People. Want waar laatstgenoemde een omzetdaling van 22% moest rapporteren blijft de schade bij Randstad beperkt tot ‘slechts’ 16%. En dat is toch wel een zeer behoorlijk verschil.

Overigens blijft Ben Nooteboom (CEO Randstad) behoorlijk bullish, getuige deze uitspraak:

The markets of our clients move through violent patterns, but in the medium term, immediately after the downsizing waves, there will be
significant demand for flexibility. In the midst of all the turmoil, we are making sure we are prepared for this.

Randstad denkt dus zeker ook anticyclisch en dat is een goede zaak. Tenslottte zijn uitzenders de early warning indicators van de economie en gaan dus ook als eerste de signalen van een kentering oppikken.

We houden ons oor dus dicht aan de grond!

Geef een antwoord

1 Comment