Ebita, in alfa en verboden voor intermediairs…

Logo en logotype Ebita Via het RecruitmentMatters contactformulier komen regelmatig tips en meldingen binnen die een bron van inspiratie vormen voor artikelen. Meestal is de bron onbekend, maar dat wil niet zeggen dat de geleverde informatie daardoor minder relevant is.

En ook deze blog posting is geinspireerd door een dergelijke melding. Die verwijst naar een site genaamd Ebita… En het gaat niet over earnings before interests, taxes and amortization, maar zonder depreciation. Ebita is namelijk een vacaturesite. En wat voor een…

De homepage
Dat ziet er zo uit:

Homepage Ebita En zie je het staan: Verboden voor intermediairs. Jawel, iemand heeft stiekem bij de buren zitten te gluren. In dit geval Carrierescout, die oorspronkelijk ook met een dergelijk negatief statement dacht een succes te worden.

Het verdienmodel (Gratis uw vacature online, No risk recruitment) lijkt overigens gericht op het vinden van een kandidaat en niet het plaatsen van de vacature. Performance based pricing is in ieder geval wel doorgedrongen tot de eigenaar…

De site is duidelijk in alfa en lijkt in India te worden ontwikkeld gezien het grote aantal verwijzingen naar vacatures die blijkbaar in India zijn opgeduikeld en de soms koddige taalfouten.

En natuurlijk uit dit soort teksten:

Ebita: Hoe het werkt ... Het kan zijn dat Ebita nooit het daglicht gaat zien. Tenslotte is het aanbod van banen op dit moment niet overweldigend. Bepaald geen tijd om een nichesite te starten. En verder lijkt de geboden functionaliteit een enorm me-too gehalte te hebben. Geen enkel onderscheidend element.

Maar als Ebita ooit live gaat zou het geen slecht idee zijn om te leren van Carrierescout: negatief zijn loont niet. Kom met wat je toevoegt, niet met wat je uitsluit.

Achtergrond informatie
Ebita is eigendom van Ebita Media; een eenmanszaak die eigendom is van Jolanda Boorsma.  Het bedrijfje heeft een aparte omschrijving: Exploitatie van websites en Makelaardij VVE beheer. Naar aanleiding van die laatste activiteit denk ik ook het logo van Ebita te kunnen plaatsen. Want dat past meer bij een makelaar dan bij een vacaturesite.

Geef een reactie

9 Comments
 • Com4ting
  says:

  Ik proef hier toch ook iets uit van: “De vos die niet bij de honing kan zegt: ze smaakt bitter”. R.P. Stolk is niet meer bereikbaar om er een 1/2 uurtje bokvenop te gaan liggen? Wat is dit voor een stylistische opmerking. Volgens mij ben je bij ralaties nogal zuinig in de omgang…. 

 • jos
  says:

  @ Stolk
  Voor €450 heb je “bij wijze van” een mooi opgeleukt contact formulier indien je deze door een Nederlandse ontwikkelaar laat maken. Kortom, voor dit bedrag moet je niet klagen.
  Tip van de dag: bij offshore development (India, Pakistan) altijd tot in detail aangeven wat je wil en hoe het moet werken.

 • R.P.Stolk
  says:

  Had een site gekocht van dit serpent,bleek later dat je totaal geen mogelijkheden hebt in de admin,bv foto’s bij advertenties verwijderen e.d. kan niet nee daar moet weer €45.- extra voor betalen.
  En dit is nooit vooraf gemeld,maar dat geintje kost me wel ff als digibeet die dacht een gerenomeerd bedrijf te hebben gevonden €450.-
   
  Inderdaad jullie hadden het goed het spul komt dus wel degelijk uit India.
   
  Ik,raad iedereen die van haar een site wil kopen ten zeerste AF met haar is zee te gaan (mits hij haar een half uurtje onder houdt)!!
   
  Tevens zoek ik mede gedupeerden,om samen wat te kunnen uit richten tegen dit fantoom..

 • Cees
  says:

  Ook wel grappig statements:

  “Ebita.nl. Een voor Nederlandse begrippen unieke vacaturesite.”
   
  “Onze unieke aanpak onderscheidt ons van alle andere vacaturesites:”