Te laat?

Het opruimen van archieven levert zo af en toe aardige zaken op waarvan je denkt: in of out? Deze partij is in ieder geval out, maar blijkbaar waren er al interne zaken waarvan men dacht kan dit wel?

Slechts enkele weken voordat Icesave omviel, stond deze vacature in de krant. Met wat wij nu weten is het aardig om nog eens naar de inhoud van de functie te kijken. Wat zou er zijn gebeurd als deze functie een jaar eerder was ingevuld ……………………

MANAGER OPERATIONAL RISK

  • De Manager Operational Risk is verantwoordelijk voor alle operationele risico’s van de bank. Deze risico’s hebben de interesse van externe toezichthouders en vooral ook van het management van de bank.
  • De belangrijkste risicogebieden betreffen de administratieve organisatie en de interne controle van de bank.
  • Ook alle risico’s op het gebied van Business Continuity Management vallen onder Operational Risk.
  • De Manager Operational Risk ondersteunt de activiteiten van Icesave door deze risico’s te identificeren en te managen, uiteraard in nauwe samenwerking met de medewerkers van de bank. Stelt vervolgens een plan op om deze risico’s terug te brengen en operational excellence te bereiken.
  • Analyseert de effecten van veranderende regelgeving op de processen van de bank en draagt zorg voor het blijven voldoen aan de gestelde eisen.

Zou het iets uitgemaakt hebben?

icesafeniets

Geef een reactie