Teveel CV’s? Dan zoek je toch vacatures!

recherche internet De vraag naar trainingen voor het online sourcen van kandidaten is in de afgelopen maanden ongetwijfeld ernstig gedaald. Misschien dat CVinder daar een rolletje in heeft gespeeld, maar de economische omstandigheden zullen in dit verband iets belangrijker zijn.

Maar intermediairs zijn natuurlijk altijd op zoek naar bemiddelingen. Dus wat doe je als trainer? Je draait de zaak om. En je gaat intermediairs voortaan helpen om om online vacatures te sourcen!

Dat is althans de boodschap van Shally Steckerl en Glenn Gutmacher tegenwoordig de wereld inslingeren. Onder de naam Job Machine, tegenwoordig onderdeel van Arbita, geven beide al jaren trainingen voor het online sourcen van kandidaten.

En nu dus voor het online sourcen van vacatures. Overigens min of meer indirect; omdat ze zoeken naar groeiende bedrijven:

 • take advantage of search engine newsfeeds and public databases to find
 • growing companies by niche, size, location & industry
 • get insider details including relevant job titles, key names at lower
  levels in the org, internal promotions/moves, etc.
 • find local office phone numbers not listed on company websites (permanent
  complimentary download)
 • best social network tools to grow your network in the right nich(es) and
  make your online time more productive
 • free continuous monitoring that alerts you whenever new results anywhere
  on the public World Wide Web match your criteria
 • and more!

Tja, elke functionaliteit in online recruitment is altijd te spiegelen. En dat is wat de heren dus doen. Gezien de stand van de economie bepaald geen slechte verandering van koers.

Nou, hier ligt dus een opportunity voor het Nederlandse trainingsgilde! En voor een eenvoudige tool, die de trainingen weer deels overbodig maakt.

Hoe lang zou het duren?

Geef een reactie