Personal branding online? Nombray…?

image Tja, als werkzoeker tel je natuurlijk niet meer mee als je niet tevens een stevig personal brand online bent. Dat wil althans een hele nieuwe tak van sport je doen geloven. Wat natuurlijk klinkklare onzin is.

Maar goed, als je hard op zoek bent naar een baan voelt dat toch een beetje anders. En waar wanhoop is zijn gelukszoekers die werkzoekers graag een paar Euro lichter maken. Zoals Nombray.

De homepage
Dit is de homepage van Nombray:

imageOm van de diensten van Nombray gebruik te kunnen maken moet je dus $ 10 per jaar betalen. En wat krijg je voor die $ 10? De volgende suggestie:

image

De suggestie dat je bovenaan in de zoekresultaten van Google komt te staan (als iemand op jouw volledig naam zoekt, en je geen Jan Jansen heet…; maar dat wordt niet vermeld natuurlijk). En de suggestie dat je via Nombray een baan kan vinden, ook al wordt dat natuurlijk niet op die manier gezegd…

Oftewel, Nombray probeert je $ 10 uit de broek te kloppen, zonder daarvoor iets zinnigs te bieden. Helemaal niets? Nou ja, oordeel zelf; dit is wat Nombray te bieden heeft:

imageDeze Chris Lunt is CEO van Nombray, en dit is zijn publiek toegankelijke LinkedIn pagina. Zo, ik val bijna achterover van verbazing…

En verder kan je nog een blog, Twitter, Facebook, Amazon en wat andere locaties tonen. Via je Nombray pagina. Nou, nou, het houdt maar niet op…

En je kan er een persoonlijke skin tegenaan gooien… En dat allemaal voor maar $ 10 per jaar!

Ik heb op de paar namen die ik op deze site heb kunnen vinden gezocht en een aantal kwamen inderdaad als eerste naar boven in het organische zoekresultaat van Google. Je moet je alleen afvragen wat de waarde hiervan is.

Conclusie
Een volstrekt zinloze site die er uitsluitend op uit is om mensen te verleiden tot het aggregeren van hun digitale footprint tegen betaling van een relatief klein bedrag. Een bedrag dat je weliswaar vergeet maar wat vervolgens elk jaar keurig afgeschreven wordt. Onder het motto charge low – stack high probeert Nombray een kruimel mee te eten van de personal branding hype. Weg ermee!

Geef een reactie

1 Comment
  • Chris Stapper
    says:

    Ik zie er niet zoveel waarde in inderdaad, het enige dat de site doet is het combineren van andere zaken op andere sites. Een soort plaxo, of zo, maar dan voor 10 dollar per jaar.

    Aan de andere kant, als dit er écht voor zou zorgen dat je altijd op #1 komt te staan, dan is het misschien wel een paar dollar waard. Hoewel, als je een bepaalde bekendheid hebt, dan sta je toch wel op #1. En als je die niet hebt, hoe dan ook niet. Dus..