Vacaturetreffer: een wolf in schaapskleren?

Logo en logotype Vacaturetreffer.nl Enkele dagen geleden werd ik attent gemaakt op de site Vacaturetreffer.nl. Een nieuwe schakel aan de groeiende ketting van sites die uitsluitend bedoeld zijn voor werkgevers. En daarmee in het voetspoor treedt van sites als NUwerk, Carrierescout, Ebita, Werkgeversbanen.

Want Vacaturetreffer is een vacaturesite waar werkgever en werknemer elkaar direct ontmoeten, zonder de tussenkomst van externe partijen als uitzendbureaus en intermediairs

Jawel, we hebben er weer eentje. En deze ziet er zo uit:

Homepage Vacaturetreffer.nlMet een logo die me aan Carrierescout doet denken. En de site is duidelijk nog niet klaar. Spring voor de lol maar eens door alle tekstvelden. En hopla! weg zijn alle tekstlabels:

image

Altijd droevig om te zien hoe testen als een overbodige luxe wordt beschouwd…

Maar goed, daar gaat het in dit geval niet om. Want hoewel Vacaturetreffer claimt dat het een site is zonder de tussenkomst van externe partijen als uitzendbureaus en intermediairs wordt de site gerund door een intermediair: FlinQ Advies.

Vacaturetreffer.nl BV bestaat namelijk niet; ook al wordt deze naam wel op de site genoemd. De site is geregistreerd door FlinQ Advies; een eenmanszaak die op 15 januari 2009 is gevestigd bij de KvK. Waarbij overigens in de Algemene Voorwaarden niet over de eenmanszaak FlinQ Advies maar over FlinQ Advies BV wordt gerept…

De man achter deze eenmanszaak is Cor(nelis) van Es. Zijn broer (?) Niels van Es staat op LinkedIn als adviseur voor Vacaturetreffer vermeld. Overigens naast zijn werk als vermogensadviseur bij Robeco Direct.

Dit lijkt op een 100% wolf in schaapskleren. Waarbij elke vacature en CV die op Vacaturetreffer terecht komt zomaar bemiddeld zou kunnen worden via FlinQ Advies.

U bent dus gewaarschuwd…

Geef een reactie

26 Comments
 • Henk
  says:

  Ben het met Rosa eens. Pascal is inderdaad een grote oplichter die alleen maar praatjes loopt te verkopen. Vertelt leugens en is er nog trots op ook.
  Dubbel gewaarschuwd.
   

 • Rosa R
  says:

  Hallo allemaal,
  Dan zal ik even bevestigen dat meneer van der Knaap wel iets meer dan een wolf in schaapskleren is. Namelijk een oplichter! Vraag hem maar eens naar zijn vorige compagnon. Dan weet ik zeker dat hij daar mooie praatjes over heeft, terwijl hij de geen is die ervandoor is met de centjes en zich niet bewust is waarom hij de zaak uitgezet is. Dit bevestigt zijn snuggerheid. Niet waar meneer van der Knaap? En dan nog meneer van Es, die beter bij een fastfood-keten kan gaan werken, gezien zijn hobby en vakkundigheid.
  Vacaturetreffer is ook één grote farce, zo ook Knaap Interimadvies (die voor een habbekrats te koop staat), Flinq Advies, en allerlei andere zaakjes waar de heren zich mee bezig houden. Wat de heer Drees heeft onthult is maar een fractie van de leugens die meneer van der Knaap en meneer van Es proberen te verkopen. Als je met dit soort heren in zee gaat, kan je beter je geld in de prullenbak gooien. Geloof me, ik ken beide heren persoonlijk en geloof niet dat bijvoorbeeld Farah enig idee heeft wie deze heren zijn en wat ze doen. Ik zal zeker niet zomaar iedere crimineel op internet gaan verdedigen.
  U bent gewaarschuwd.
  Groeten,
  Rosa
   

 • Farah D.
  says:

  Pascal, hulde voor de zo overduidelijk getoonde goede bedoelingen hoor, maar als je dit zo terugleest, vind je dan niet dat je jezelf een beetje heel erg laat dollen door de heren in deze discussie? Ik vraag me ook sterk af of serieuze, volwassen mensen niets beters te doen hebben dan onder het mom van “een kritisch oog” een startend ondernemer, wiens website zelfs overduidelijk niet “klaar” is, zo af te branden. Je zou toch denken dat ze zich bewust moeten zijn van de nare negatieve impact die dit heeft op de vermeldingen in google en zich, zeker na de eerste melding (die op zich nog wel door de beugel kon) verder zouden onthouden van kinderachtig gedoe over KvK nummers etc. In de wetenschap dat er honderden, zo niet duizenden websites zijn die géén KvK nummer vermelden bijvoorbeeld….

  Het roept bij mij in ieder geval plaatsvervangende schaamte op. En ik wens je enorm veel succes met je onderneming!

 • jos
  says:

  Oh ja, je bent nog wat vergeten…

  <meta http-equiv=”Content-Type” content=”text/html; charset=utf-8″ />
  <title>
  Welkom bij de Vacaturetreffer B.V. </title>
  <meta name=”description” content=”Vactures bij de vacaturetreffer B.V.” />
  <meta name=”keywords” content=”Vacatures, cvs, banen” />
  <meta name=”robots” content=”ALL” />

 • jos
  says:

  Olé…Pascal is lerende. Het e.e.a. is inderdaad aangepast. Maar Pascal, heb je de leveringsvoorwaarden wel laten toetsen door een jurist? Er staan een aantal bepalingen in welke in strijd zijn met het burgerlijk wetboek.

  Enne, krijgt Knaap Interim Advies BV nu al een boete van €25.000?

  5.9 Tussen personen zoals: Uitzendbureaus, Intermediairs en Werving & Selectie bureaus hebben ten aller tijde géén toegang tot vacaturetreffer.nl. Bij overtreding zal er een direct een boete in rekening worden gebracht van EUR: 25.000,- en het abonnement wordt per direct opgeheven.

 • Pascal van der Knaap
  says:

  Hoi Marc

  Er is in ieder geval nu een melding gemaakt bij het CBP en ik heb Vacaturetreffer.nl als handelsnaam onder Knaap Interim Advies B.V. geplaatst. Bij deze.
  Jammer dat er nog wel bij het inloggen bij Google, meteen deze berichten naar voren komen, geen leuke reclame. Ik dank je toch voor de opbouwende kritiek.

  Groet,

  Pascal

 • Pascal van der Knaap
  says:

  Hoi Marc

  IK zal dit inderdaad vandaag in orde maken. De voorbereiding was niet helemaal top, maar dat gaat goed komen. Bedankt voor de tips. Ik zal Vacaturetreffer onder brengen in de BV van Knaap Interim Advies B.V. 
  Al is het wel dat als ik google op start en vacaturetreffer in toets eerste de negatieve reacties naar boven komen, is niet echt leuk om te gaan starten. Wij zullen laten zien dat jij er naats zit:-) 

 • jos
  says:

  @Pascal

  Als je dan toch op de verbeter toer gaat, vermeld dan gelijk je KvK nummer op je website. Het niet naleven van de verplichting om
  het KvK-nummer te vermelden, wordt aangemerkt als een “economisch delict”. Een economisch delict waarop een gevangenisstraf van maximaal zes maanden, een taakstraf of een geldboete van maximaal ? 16.750,– staat.

  Enne, haal totdat je een BV of een BV i.o. bent ook al die vermeldingen overal weg. Ik zou pas een BV beginnen zodra je rond de 100K winst gaat maken. Dan wordt het fiscaal pas interessant.

  Ik wil best wel aannemen dat je ter goede trouw je ding wilt doen. Maar van de zolderkamer naar serious business building is wel een verschil. Tot nog toe heb je de kunde laten zien van de zolderkamer.

  Verras ons zou ik zeggen… 🙂

 • Pascal van der Knaap
  says:

  Beste marc

  Heb je helemaal gelijk in, wij hadden ons beter moeten inlichten. Vacaturetreffer gaat ook per direct over naar de Knaap BV, dat had al moeten gebeuren. Helaas is dit nog niet gebeurd.
  Ik weet dat wij nu de schijn tegen hebben, maar wij zullen het tegendeel laten zien!
  Toch bedankt voor alle informatie, en ook al is het scherpe en terechte kritiek, wij gaan door en nemen dit mee in ons beleid!

 • Marc Drees
  says:

  @Pascal:
  Je hebt op zijn zachtst gezegd de schijn tegen.

  CBP zou geen tip moeten zijn, dat hoor je te weten voor je iets in (online) recruitment begint. Daarnaast is een eenmanszaak of een handelsnaam geen besloten vennootschap.

  En de relatie tussen een vacaturesite zonder intermediairs die wordt gerund door een intermediair is natuurlijk bizar. Wat er ook in de toekomst al dan niet moge gebeuren.

  RecruitmentMatters heeft een kritisch oog voor alles wat zich op het gebied van online recruitment afspeelt. En daar doen wij onverbloemd verslag van. Vacaturetreffer is niet de eerste, en helaas ook niet het laatste, site die daardoor negatieve pers krijgt.
  En dat ook nog eens volledig aan zichzelf te wijten heeft.

 • Pascal van der Knaap
  says:

  Beste Marc

  Ik heb het gezien, bij deze verplaats ik het bericht naar de juiste discussie.

  Ik zal dat zeker doen, wij zijn startende, dus alle hulp is welkom. Maar ik vind het niet netjes om meteen af te gaan branden. Wij doen dit met goede bedoelingen en schuiven geen cv’s door naar bedrijven.  Dank voor je bericht over CBP, ik heb zonet een mail verstuurd met de vraag hoe wij kunnen aanmelden en wat zij moeten hebben van ons.
  Ik vraag mij dan ook af hoe jij erbij komt dat cv’s worden door gesluisd? Als dat uit de lucht gegrepen is, is dit ook strafbaar om dat zomaar te gaan roepen! Ik kan je verzekeren dat dit niet het geval is! Ik zou graag eens telefonisch contact met jou hebben en het een en ander gewoon eens bepraten.
  Groet,
  Pascal

 • Marc Drees
  says:

  @Jos:
  Volgens mij zeg ik dat ook in het artikel:
  […]FlinQ Advies; een eenmanszaak die op 15 januari 2009 is gevestigd bij de KvK. Waarbij overigens in de Algemene Voorwaarden niet over de eenmanszaak FlinQ Advies maar over FlinQ Advies BV wordt gerept…

 • jos
  says:

  Het wordt nog boeiender. Op de website van flinQ advies wordt ook melding gemaakt dat zij, flinqQ advies, als rechtsvorm een bv zijn. Dit wordt ook duidelijk gemaakt in de algemene voorwaarden. Mij is het niet gelukt om ook maar enige flinQ bv of flinQ advies bv te vinden bij de KvK.

  Het neemt natuurlijk niet de ambitie weg om graag een bv te willen worden, maar das weer hele andere koek.

  Nu gun ik iedere ondernemer zijn/haar geluk met welk HR gerelateerd initiatief dan ook. Tot dusver heeft deze ondernemer een flink portie lulkoek in z’n broek.

 • Marc Drees
  says:

  @Ilona,

  Dat klinkt inderdaad als een ongepaste vermenging van activiteiten.

  Overigens heeft Knaap Interim advies een totaal andere eigenaar (ene van der Knaap), dus dat lijkt toeval te zijn.

 • Ilona
  says:

  Hoi Marc,

  Dit lijkt me zéker een wolf in schaapskleren!
  De Niels van Es die als adviseur voor vacaturetreffer wordt vermeld, heeft mij  namelijk al meerdere keren benaderd namens -jawel- Flinq advies!
  Overigens bestaat er ook een bureau genaamd Knaap Interim advies, met exact dezelfde adresgegevens als Flinq advies… Toeval?