Onmissbaar.nl, een echte wolf in schaapskleren!

image Onmissbaar is een vacaturesite voor secretaresses. Een site die er voor de verandering ook nog eens heel leuk uitziet. Maar schijn bedriegt. Want achter dat leuke uiterlijk zit een aanzienlijk minder fraaie achterkant.

En dat begint met het Privacy Statement van Onmissbaar: Onmissbaar.nl kan (een deel van) uw gegevens echter wel verstrekken aan ondernemingen die gelieerd zijn aan Onmissbaar.nl.

Nee, Onmissbaar heeft inderdaad haar CV database niet bij het College Bescherming Persoonsgegevens aangemeld. Want anders had zo’n statement natuurlijk nooit gemogen!

En zijn er dan ondernemingen gelieerd aan Onmissbaar? Nou, reken er op! Onmissbaar is een (niet geregistreerde) handelsnaam van het bedrijf Internet Incentives BV.

De owner van Onmissbaar is (volgens LinkedIn) Roderick Schaefer, die in zijn profiel onder meer het volgende heeft staan: Tezamen met vier partners heb ik "Onmissbaar – Dé vacaturesite voor secretaresses" opgericht

Die vier partners zijn:

 • T. van Paassen,
 • W.J. Goedhart,
 • R.A.H. Verhoeven,
 • C. Unal.

En die vier partners hebben, samen met Roderick Schaefer, via een drietal BV’s (The Network, Roderick Schaefer Holding en Unal Groep) een belang in Internet Incentives. En dat klinkt simpeler dan het is; want het plaatje ziet er zo uit:Relatienetwerk in verband met Internet Incentives BVEn dan heb ik nog niet eens alle BV’s meegenomen… Maar goed, of deze partners met elkaar willen klaverjassen met BV’s is minder van belang dan de aard van deze bedrijven.

Laten we eens even kort kijken:

 • VONQ: Het adviseren en bemiddelen bij de plaatsing van vacatures, waaronder met name begrepen on-line vacatures
 • The Network: Het adviseren en bemiddelen bij de plaatsing van vacatures, waaronder met name begrepen on-line vacatures
 • Star Apple: Het verrichten van werkzaamheden op het gebied van werving en selectie
 • De Unal Groep:

imageDankzij dit web van BV’s barst Internet Incentives dus van de gelieerde bedrijven. Een secretaresse die zich nietsvermoedend inschrijft bij Onmissbaar kan dus op heel veel plaatsen in dit wazige netwerk terecht komen.

Oftewel, Onmissbaar lapt de wet op de privacy volledig aan de laars. Je gaat van de CV database van deze vacaturesite naadloos over in de bestanden van werving & selectie en uitzendbureau’s waar je geen enkel vermoeden van hebt.

Waar Vacaturetreffer op zijn zachtst gezegd de schijn tegen heeft, bestaat er bij Onmissbaar geen enkele twijfel: een wolf in schaapskleren. En een schandvlek op het gebied van online recruitment.

Geef een antwoord

20 Comments
 • Eike Laar
  says:

  Wij van Flinqadvies kopen producten op internet en betalen de rekeningen niet. Waarom zouden we. We zijn een stel pitjes die graag de boel belazeren. Betalen voor dingen is dan ook voor loosers.
  Met name Pascal van der Knaap is een fijne kerel waar je vooral niet op rekening aan moet leveren. Als hij zou kunnen zou hij zijn moeder nog oplichten. Sloeber.

 • Ferdi
  says:

  ik ben ook de dupe van de praktijken van andreas. Ik moet nog 12.000 euro van hem krijgen aan openstaande facturen. Weet iemand hoe ik hem kan bereiken? tel? adres? waar hij uithangt?

 • Pascal
  says:

  Hoi Hancer.

  Goed je gesproken te hebben gisteren. Ik ga voor jou kijken wat wij kunnen doen. Ik hoor graag vandaag van jou inzake de opdrachtgever. Je hebt mijn gegevens, dus spreek je snel. En inderdaad alle hulp inzake jou issue met S&K zijn welkom. Wij komen er wel uit!

 • Colin
  says:

  De mensen van Vonq die hier kennelijk aan gelieerd zijn (Goedhart & Verhoeven)  begaan hier sowieso een spagaat die hun partners, de vacaturebanken, niet echt zullen waarderen. Immers bedingen de heren een grote korting bij de vacaturebanken, steken hier de helft van in eigen zak en de andere helft gaat naar de klanten (VONQ verkoopt heel handig de verleende korting als eigen cadeautje aan haar klanten).
  Als ze dan kennelijk ook met eigen vacaturebanken nog eens direct gaan concurreren met hun ‘partners’ zie ik daar belangenverstrengeling. Het lijkt me in ieder geval iets waar o.a. de Monsterboards van deze wereld niet erg blij van worden. VONQ groeit hard en kost daarmee steeds meer marge voor de banken, als ze dan ook nog concurrenten blijken vermoed ik dat daar spanningen zullen ontstaan.

 • Kenner
  says:

  Marc,

  Ik denk zelf dat je je beter druk kan maken om zaken wat je boeien dan met zaken waar je nu niks aan hebt!
  Ik vraag me sterk af welke kant je op wilt met dit artiekel.
  Laat bedrijven in hun waarde en zorg zelf dat je je eigen zaken op orde hebt.

  Ik wens Onmissbaar veel geluk toe en ze doen hun best een goeie site te zijn!

  Ik denk als ze zo door gaan er zeker gaan komen mooie site waar veel potentie in zit!

  Zet hem op Onmissbaar!

 • Marc Drees
  says:

  @Benjamin:
  Ik gok op het eerste. Hoofd tussen de schouders en wachten tot het overwaait.

  Het enige probleem is dat een zoekactie op Onmissbaar in Google dit artikel op de eerste pagina toont; net onder de documercial op Dutch Cowboys.  Dat maakt overwaaien toch een wat relatief begrip…

 • Benjamin
  says:

  @marc:
  Ze zullen zich wel beroepen op hun zwijgrecht en hopen dat de schade beperkt blijft.
  Ze kunnen het ook positief kunnen oppakken en met een daadkrachtig transparant statement komen.

 • Tessa Faber
  says:

  Deze reacties slaat wel op Omissbaar… 😉
  Omdat ik een aantal clientes in het secretaressevak heb en bij wil blijven, sta ik op deze site ingeschreven…. ik heb idd spam gekregen van die andere tenten.
  Nooit de link gelegd, maar nu dus wel, bedankt Marc… nu weet ik waar het vandaan kwam!

 • Marc Drees
  says:

  @Pascal:
  Volgens mij heb je op de verkeerde blog posting gereageerd, en heb ik vervolgens daar naadloos aan meegedaan. Jij hebt het over Vacaturetreffer terwijl je reageert op de posting over Onmissbaar.

 • Pascal van der Knaap
  says:

  Beste Marc

  Ik zal dat zeker doen, wij zijn startende, dus alle hulp is welkom. Maar ik vind het niet netjes om meteen af te gaan branden. Wij doen dit met goede bedoelingen en schuiven geen cv’s door naar bedrijven.  Dank voor je bericht over CBP, ik heb zonet een mail verstuurd met de vraag hoe wij kunnen aanmelden en wat zij moeten hebben van ons.

  Ik vraag mij dan ook af hoe jij erbij komt dat cv’s worden door gesluisd? Als dat uit de lucht gegrepen is, is dit ook strafbaar om dat zomaar te gaan roepen! Ik kan je verzekeren dat dit niet het geval is! Ik zou graag eens telefonisch contact met jou hebben en het een en ander gewoon eens bepraten.

  Groet,

  Pascal

 • Marc Drees
  says:

  @Pascal,
  Ik zou een jurist nog eens goed naar de privacy verklaring laten kijken en ik zou heel snel de CV database bij het CBP aanmelden. Want je bent zo laakbaar als het maar zijn kan.

  Nog even los van het feit dat er op dit moment blijkbaar op de achtergrond met CV’s wordt geschoven naar andere bedrijven met een ander oogmerk. Wat heel erg onfatsoenlijk is; nog even los van het juridische probleem

 • Pascal van der Knaap
  says:

  Beste mensen. Door mijn enthousiasme heb ik het vorige bericht even te snel ingetikt en geen spellingcontrole gedaan, bij deze. Excuses hiervoor.

  Jullie zijn wel erg negatief. FlinqAdvies is gevestigd op de van Brakelstraat en Knaap op de Schieweg(BV) Flinq gaat over in de vacaturetreffer.nl met het gehele netwerk en zal dus verdwijnen. Knaap de BV zal blijven bestaan en daaronder komt de Vacaturetreffer.nl en dat wordt dus ook een BV.  De site is nog in test fase, dus vandaar dat er enkele fouten inzitten, bedankt voor het vermelden, daar wordt aangewerkt. Ik vind het jammer dat jij zo fel reageert terwijl je gedachte er niet eens achter weet. Echt jammer. Is het misschien omdat bureaus niet zijn toegelaten? Verder staat er niets in wat niet rechtsgeldig is, daar is door de advocaat goed naar gekeken. Dus voor vragen of opmerkingen kom dan direct bij mij, en doe dat niet via een site. Groet,
   
  Pascal

   

   
   

 • Pascal van der Knaap
  says:

  Jullie zijn wel erg negatief. FlinqAdvies is gevestigd op de van Brakelstraat en Knaap op de Schieweg(BV) Flinq gaat over in de vacaturetreffer.nl met het gehele netwerk en zal dus verdwijnen. Knaap de BV zal blijven bestaan en daaronder komt de Vacaturetreffer.nl en dat wordt dus ook een BV.  De iste is nog in test fase, dus vandaar dat er enkele fouten inzitten, bedankt voor het vermelden, daar wordt aangewerkt. Ik vindt het jammer dat jij zo fel reageerd terwijl je gedachte er niet eens achter weet. Etg jammer. Is het misschien omdat bureaus niet zijn toegelaten? Verder staat er niets in wat niet rechtsgeldig is, daar is door de advocaat goed naar gekeken. Dus voor vragen of opmerkingen kom dan direct bij mij, en doe dat niet via een site. Groet,
   
  Pascal

 • Marc Drees
  says:

  @Bas:
  Je moet echt eens de wet op de privacy lezen!

  Een gegevensverzameling mag slechts worden aangelegd met een enkelvoudig doel. En de gegevensverzameling van Onmissbaar heeft een meervoudig doel. Wat verboden is.

 • Bas van de Haterd
  says:

  GOed stukje onderzoekswerk Marc, maar… je moet echt een keer met Arnout Engelfriet praten. Want een privacy statement mag je alles in zetten zo ongeveer en dan is het geldig, of je nu wel of niet ergens bent aangemeld of niet. De wet in Nederland is heel flexibel namelijk. Dus het feit dat men dit er in zet, geeft aan dat het als je het accepteert dus legaal is. Zoiets heb ik tenminste begrepen.