Vacaturesites in april: na het zuur komt het zoet

stopwatch De maand maart was niet veel soeps met de beschikbaarheid van de vacaturesites. Sterker nog, het was een absoluut dieptepunt. Maar dat was maart, en april geeft een totaal ander beeld. Met twee sites die er niets van bakken en alle andere sites die een goed tot uitstekend beeld tonen.

Het is in april dus eigenlijk heel erg goed gegaan! En ondertussen zijn Megajobs en WerkenbijdeOverheid een soort van lost causes geworden. Ze doen mee maar je hebt er geen enkele verwachting van…

Zo zien de cijfers er voor april 2009 uit:

Vacaturesites in april, uptime en performance

Alle sites met uitzondering van Megajobs en WerkenbijdeOverheid blijven boven de 99,9%! En dat is natuurlijk een bijzonder goed resultaat. En tegelijkertijd een felicitatie waard. Van harte dus!

Zeker gezien de wel zeer magere resultaten van de voorgaande maand is het opvallend om vrijwel alle sites het zoveel beter te zien doen.

Helaas doen Megajobs en WerkenbijdeOverheid niet mee aan de feestvreugde. Zeker laatstgenoemde is een volstrekt drama aan het worden. Het lijkt er niet op dat iemand zich om deze site bekommert; waarmee werkzoekers dus het kind van de rekening zijn.

Eind 2010 moeten alle overheidssites drempelvrij zijn, maar wordt er ook gekeken naar de mate waarin deze drempelvrije sites beschikbaar zijn? Want anders heb je er ook nog altijd niets aan…

Afijn, laten we maar hopen dat de naderende zomertijd de ambtenaren uit hun winterslaap schudt en ervoor zorgt dat ze dit probleem eindelijk eens oplossen.

Geef een antwoord

1 Comment
  • Jolande de Ruyter
    says:

    Vanaf gisteravond 7 uur is het niet mogelijk om vacatures op te vragen bij werkenbijdeoverheid en werkenbijhetrijk. Alle andere delen van de website werken wel. Vreemd. Solliciteren? Nu even niet…..