Vacatures per beroepsgroep: ICT, Verkoop en Inkoop

cry Met april achter de rug leek het me ook eens goed om naar een paar beroepsgroepen te kijken die ik al eerder onder de loep heb genomen: ICT, Verkoop & handel en Inkoop & magazijnbeheer.

Om vervolgens te kijken hoe het met deze drie beroepsgroepen is gegaan in de afgelopen vier maanden in vergelijking met de ontwikkelingen in dezelfde vier maanden van 2008.

ICT
Dat ziet er zo uit:

Vacature aantallen per maand, januari - april, 2008 vs. 2009 voor ICT vacatures

Niet bepaald een beeld waar je vrolijk van wordt; de trend in de eerst vier maanden van 2008 was een duidelijke groei; de trend dit jaar is daling en stagnatie. Met als gevolg een daling van het aantal nieuwe vacatures van 44% in april van dit jaar in vergelijking met dezelfde maand in 2008.

Verkoop & handel
En dit ziet er ook slecht uit:

Vacature aantallen per maand, januari - april, 2008 vs. 2009 voor Verkoop & Handel vacatures

Waar in 2008 er een lichte groei valt te bespeuren is er slechts sprake van stagnatie in 2009. Met 45% minder vacatures in april 2009 vergeleken met april 2008. Jakkes…

Inkoop & magazijnbeheer
Heb je allles gehad, krijg je ook dit nog:

Vacature aantallen per maand, januari - april, 2008 vs. 2009 voor Inkoop & Magazijnbeheer vacatures

Hier is geen kruit tegen gewasssen! Ten opzichte van april 2008 is het vacaturevolume in april van dit jaar met 68% gedaald! Zeg maar gedecimeerd. Het is geen goede tijd om naar inkoopfuncties op zoek te gaan; zoveel is zeker…

Maar wat een verontrustend uiteenlopen van de twee trends! Waar de bomen in het voorjaar van 2008 nog tot in de hemel leken te groeien is er dit voorjaar niet veel groei te bespeuren.

Conclusie
Ik heb helemaal geen zin in een conclusie. Ik wil onder mijn bed gaan liggen; in foetus houding. Met een fles wijn en wat pillen. Want het is toch bij elkaar wel een bijzonder droevig beeld wat we hier zien. Een potje janken lucht misschien op, maar daarmee wordt de daling van het aantal vacatures helaas niet gekeerd. Doorploeteren is dus het devies!

Geef een antwoord

4 Comments