CSN: beste social recruiter…?

Weblog CSN conference Tijdens de CSN conference van 14 mei worden een aantal awards uitgereikt; waaronder die van best social recruiter. Nou wordt hier geen sociale recruiter mee bedoeld; maar de recruiter die het best zijn/haar werk weet te doen met behulp van sociale media.

En dit is de shortlist van kandidaten waar de jury vandaag uit mag kiezen:

 • Petra Hubbeling (partner/managing director at Newpeople, oprichter Boedhisme in Business) 
 • Ralf van der Maas (online recruiter bij Randstad Inhouse Recruitment)
 • Jacco Valkenburg (freelance recruitment manager,  auteur, oprichter IPRC)

Nou is het natuurlijk niet zo dat de beste social recruiter in de spotlights hoort te hebben gestaan; maar enige bekendheid kan natuurlijk geen kwaad. En het zal wel aan mij liggen; maar de enige die ik ‘ken’ is Jacco. Het zal wel aan mij liggen…

En ik mis toch wel wat meer dan bekende namen op dit lijstje; waarbij Bas Westland natuurlijk hoort te ontbreken aangezien hij zelf in de jury zit.

Maar waar zijn mensen als Rijnders, Sijgers, Waldman of Sok gebleven? Hoe komt het dat geen van deze namen op de shortlist terecht zijn gekomen? En dan bied ik direct mijn excuses aan voor alle anderen die hier ook wel een plek hadden verdiend.

Ik ben eerlijk gezegd nogal onthutst bij het zien van deze shortlist. De prijsuitreiking van dit onderdeel van de CSN conference ga ik mogelijk missen…

Geef een reactie

8 Comments
 • Marc Drees
  says:

  @Bas:
  Ik heb met een dergelijke shortlist weinig animo om een prijsuitreiking bij te wonen. Verder lees ik geen tweets… Niet helemaal waar tegenwoordig; ik hou stiekem de bewegingen van mijn dochter in de gaten.

 • Jacco Valkenburg
  says:

  @Ruben bedankt voor de support! Genomineerd worden door zakelijke relaties is leuk, met de ingezonden casus finalist worden dankzij een vakjury een fijne erkenning maar het werd ook inderdaad tijd om mijn banner aan te passen 😉

  @Marc & Bas, jammer dat jullie er niet bij zijn om te horen waarom juist deze casussen de finale hebben gehaald. Maar we brengen jullie wel op de hoogte via Twitter

 • Bas van de Haterd
  says:

  Petra Hubbeling ken ik ook, is fanatiek spammer voor 212 🙂 En twittert ook veel.

  Bijzonder vond ik als je het bericht leest vind ik: ‘Bij het bestuderen van de inzendingen viel het op dat er veel wervingscampagnes zijn waarbij social networks en sociale media worden ingezet als onderdeel van een campagne. Vaak was het echter nog onduidelijk of het succes van een campagne specifiek toe te schrijven was aan de sociale media tools of dat die eer eigenlijk toekwam aan andere instrumenten.’

  Volgens mij gaat dit dus exact voorbij aan alles dat succesvol is, namelijk een geïntegreerd beleid. Social media is niet een doel op zich, maar een onderdeel van de mix. Tenminste, dat zou het voor mij moeten zijn.

  Marc, heb je mijn tweet gelezen of zeg je nu exact hetzelfde? 🙂 Dat je de prijsuitreiking waarschijnlijk gaat missen?

 • Ruben @ Freep
  says:

  Ik hoop dat Jacco wint. Van dit lijstje komt hij wat mij betreft het meest in aanmerking. En dan kan hij eindelijk van zijn site afhalen dat hij finalist was bij recruiter of the year (maar niet won) in 2002 & 2003 😉