Top talent? Geen top prioriteit meer…

Logotype Aon Aon publiceerde vandaag de Global Risk Management Survey’09; met daarin een overzicht van de grootste bedrijfsrisico’s. En waar wereldwijd het aantrekken en behouden van top talent in 2008 nog op een keurige 7e plek stond is dat risico in 2009 naar de 10e plek afgegleden.

De economische neergang is daar natuurlijk debet aan. Want dat risico heeft de eerste plek ingenomen. Gerelateerde risico’s als toenemende concurrentie en kasstroom-/liquididiteitsrisico’s komen met stip de top 10 binnenzeilen

Het top talent is daarmee het kind van de rekening geworden. Hoewel dit ook nog eens regio gebonden is. In Zuid- Amerika en Asia Pacific komt het top talent niet eens in de top 10 voor. En alleen in het Midden Oosten en Afrika is het een zeer hoge priotiteit:

image Overigens is de prioriteitsstelling ook nog eens industrie specifiek; in drie bedrijfstakken komt het aantrekken en behouden van top talent in de top 3 voor:image

Dus ben je top talent? Dan zit je dus echt snor in het Midden-Oosten in de olie industrie. En laat er daar nou net een heleboel van zijn!

Verder geeft Aon nog een sterke waarschuwing af aan bedrijven die hun talent niet goed managen:

Those businesses that do not manage their talent decisions appropriately are experiencing negative consequences and increased costs. Examples of these results include:

  • an increase in client defection,
  • a reduction in employee morale and work force productivity,
  • an increase in litigation risks and workers’ compensation costs,
  • and a loss of key talent.

Nou, dat klinkt toch als een iets hogere prioriteit dan een 10e plaats…

Toptalent is blijkbaar aangewezen op een herstel van de economie voordat ze weer een hoge prioriteit worden. Of het vertrek van de baby boomers. Laten we hopen dat het herstel van de economie eerder komt.

Geef een antwoord