Voor Firefox ‘geeks’: CoScripter

Logo en logotype CoScripter Ik struikelde net over een posting op ReadWriteWeb over een plugin van IBM voor Firefox: CoScripter. Waarmee je bepaalde handelingen via de browser kan automatiseren.

Whoah! Als je zou weten hoeveel tijd ik kwijt ben met het opzoeken en verwerken van informatie dan zal je kunnen begrijpen dan ik helemaal blij ben met deze plugin. Het leven is weer een klein stukje eenvoudiger geworden!

CoScripter is niet slechts een plugin, het is ook een ‘community’ van kant en klare scripts die kunnnen worden hergebruikt. Zowel voor het downloaden van de plugin als het gebruiken van publieke scripts moet je overigens lid worden van een developer community; maar een kniesoor die daar op let.

CoScripter | Sidebar Ik heb net even een paar ‘private’ scriptjes gemaakt en het is echt een fluitje van een cent.

Een paar keer testen, een klein beetje documentatie lezen en hopla! Ik heb mijn standaard acties naar JobFeed allemaal geautomatiseerd.

Ik hoef niet langer bang te zijn voor RSI; CoScripter waakt over mijn gezondheid.

 

 

En ik zie fantastische mogelijkheden om allerlei simpele testscripts voor websites te maken. Een aantal taken in mijn onderzoekjes naar wervingssites kan ik ook automatiseren. Ik word helemaal vrolijk van de mogelijkheden. Kan ik nog meer doen in minder tijd. Wat is automatisering soms toch mooi!

En heb jij bepaalde taken op een website die je regelmatig moet herhalen? Dan weet je nu hoe je jouw leven een beetje prettiger kan maken!

Geef een antwoord

5 Comments
 • Thomas Waldman
  says:

  Gebruik in het kader van handige FFaddons ook eens Hyperwords. Daarin kun je tekst selecteren en meteen referenties aan de tekst zoeken, google seach, vertalen en eventueel zelfs shoppen. Ik ben iig verslaafd.

 • Marc Drees
  says:

  @Chris:
  Onderstaand het meest eenvoudige voorbeeld wat ik gebruik om de aantallen per week van de grootste vacaturesites binnen JobFeed op te vragen:

  go to “www.jobfeed.nl”
  enter your “jobfeed username” into the “Gebruikersnaam” textbox
  enter your “jobfeed wachtwoord” into the “Wachtwoord” textbox
  click the “Inloggen” button
  click the “button sitenaam off” button

  Vijf eenvoudige stappen, maar eentje die ik zo’n 10 keer per week gebruik. En nu in 1 klik te doen.

  Maar stel je eens voor dat ik wekelijks zoekactie, vacature opvraag en sollicitatie wil doen bij een vacaturesite… Dat kan hier ook mee worden gedaan. Wat een prachtig leven!