CSN conference: intermezzo

image En dat intermezzo bestaat uit het presenteren van de genomineerden voor de CSN Awards, ter kroning van de Best Social Recruiter, Social Marketeer en Social Company van Nederland. Een kroning die later op de dag zal plaatsvinden en waarvan ik de Best Social Recruiter lijst met de nodige twijfel heb bekeken

Nou, daar gaat ie dan: En de nominaties zijn… (tromgerofffel)

Best Social Company

  1. 3FM/Traffic4U
  2. Oxfam Novib
  3. UPC

Best Social Marketeer

  1. Martijn Aslander – Lifehacker, Connector, Resourcerer, oprichter van Lifehacking Academy en ecohacking.nl en mede-oprichter Lifehacking.nl
  2. Peter Kentie – Marketing Manager PSV Eindhoven
  3. Eli Lejeune – Marketing Manager Discovery Networks Benelux

Best Social Recruiter

  1. Petra Hubbeling – Partner/managing director at Newpeople, oprichter Boedhisme in Business
  2. Ralf van der Maas – Online recruiter bij Randstad Inhouse Recruitment
  3. Jacco Valkenburg – Freelance recruitment manager, auteur, oprichter IPRC

Iedereen stelt zich nog even voor; waarbij ik alleen de best social recruiters de revue laat passeren.

Petra Hubbeling
Congrestijger die in september 2007 in recruitment begon en dat op dit moment al niet meer doet… Dus anderhalf jaar ervaring. Nu bezig met boedhisme in business. Interessant om dan genomineerd te worden als best social recruiter.

Gebruikt sociale netwerken vooral om vacatures te pushen. Oke… Klinkt als een social network spammer. Wat ze ook nog even tijdens haar praatje doet; zowel aan de vacature als aan de kandidaat kant.

Wat mij betreft is deze nominatie het niet.

Ralf van der Maas
E-recruiter bij Randstad Search and Selection. Anderhalf jaar als e-recruiter bezig. Met een praatje van de beginnende e-sourcer.

Deze nominatie is het absoluut niet.

Jacco Valkenburg
De enige die ik ‘ken’. Zijn ‘casus’ (oftewel nominatiepraatje) staat ook nog online. Kijk, meer dan 10 jaar recruiter, dat klinkt al beter. Op basis van ervaring ook trainingen gevend en boeken schrijvend.

Zijn  website is zijn digitale visitekaartje. Hmm… dan zou ik nog maar eens terug naar de digitale drukker gaan.

Maar de man is ondertussen natuurlijk meer vergeten dan veel recruiters op dit moment weten van online recruitment. En hij steekt zonder enige twijfel met kop en schouders boven de andere twee uit. Mijn stem heeft hij; ook al schiet hij daar niets mee op. Ik zat tenslotte niet in de jury.

 

Goed, dat hebben we ook weer gehad. Op naar de lunch. En ik moet mijn vingers ergens in een kom koud water gaan houden. Mijn toetsenbord begint te roken en het is nog pas vroeg in de middag…

Geef een antwoord

1 Comment