Solliciteren bij Geert

Amateurcineast Geert Wilders weet met zijn nieuwste spotje een beeld neer te zetten van een verwelkt Nederland. Een treurig landschap waar hij met een aftands roeibootje, met Fleur Agema (of ‘Vleuch’, zoals Aaf al opmerkte) aan zijn zijde, doorheen vaart. Maar: “het gaat hartstikke goed met de Partij voor de Vrijheid!”, jubelt Geert.

Zo goed dat de partij nieuwe 2e kamerleden nodig heeft. Nieuw talent, zogezegd. De Tweede Kamerfractie van de Partij voor de Vrijheid heeft op dit moment de volgende openstaande vacatures:

– Beleidsmedewerker Economie/LNV
– Beleidsmedewerker Justitie/Europese zaken
– Beleidsmedewerker Zorg
– Beleidsmedewerker Buitenlandse Zaken
– Stagiair(e)s

Kortom: mensen die kunnen roeien met de riemen die ze hebben. Sorry, een roeigrapje. Eén die ook echt wordt gemaakt in het filmpje. Ja, de scriptschrijver is of heel cynisch of niet goed wijs. Of hij is Geert zelf. Goed, als jij ervan overtuigd bent dé G-factor te hebben kun je een gemotiveerde sollicitatiebrief plus c.v. naar pvv.personeel@tweedekamer.nl sturen.

geert

Toch lef, dat je met 3 minuten (politieke) zendtijd (normaal een zegen!), zo’n triest wervingsfilmpje durft te vertonen. Ik ben benieuwd naar de motivatiebrieven!

Nog zo’n heerlijk amateuristisch filmpje? Let vooral op het onbewegelijke kapsel van Geert.

Geef een reactie

7 Comments
 • Ruben @ Freep
  says:

  Er moet toch iets te verzinnen zijn waardoor Geertje 10.000 sollicitaties van allochtonen te verwerken krijgt. Allemaal netjes met kopie van het dubbele paspoort….suggesties?

 • Michel Rijnders
  says:

  Vond het filmpje ook tenenkrommend toen ik het gisteren zag. Vooral als Geert direct stopt met roeien als de aandacht weg is en Fleur het alleen mag opknappen. Zal wel typerend voor de partij zijn 😉

 • Cees
  says:

  Tja, het is wel heel herkenbaar, wat op zich niet slecht is voor een politcus. Herkenbaar zijn is belangrijk. Let op mijn woorden, het is geen toeval dat de opkomst van een zekere niet nader te benoemen politcus samenhangt met de hype rond de Harry Potter boeken en films.

 • Tessa Faber
  says:

  Nou nee, dank je.. 

  Maar nu je het toch over dat kapsel hebt…… ik vraag me al sinds hij in beeld is af, wat nu zijn statement is met dit haar?
  Wat zegt dat over zijn brand: puberaal, ongeinteresseerd, slordig.  Persoonlijk neem ik hem hierdoor nl. bij voorbaat al minder serieus…