Minder steeds sneller, steeds slechter???

Tja... We hebben er weer een krankzinnige quote bij. In de categorie glimmers of hope heeft onze eigen Woutertje Bos de volgende opmerking geplaatst:

Ik constateer dat we langzaamaan wegkruipen uit de situatie dat alles steeds sneller steeds slechter gaat.

Nou, is dat geen fraaie? Kudo’s voor Bos… Zou iemand hier overigens enige hoop uit kunnen putten? Heeft hij misschien nog nooit van terminal velocity gehoord??

Geef een reactie

3 Comments
  • Chris Stapper
    says:

    Ah, inderdaad, de pers heeft het verergerd en niet veroorzaakt. Het beangstigd me een hoe grote rol de media kunnen spelen in een crisis.

    Verder is de crisis een mooi moment om op te schonen. Om bestaande niet-werkende dingen af te breken en van de vrijgekomen mensen iets nieuws op te bouwen. En om mooie fundamenten te leggen.
    Ik zie de crisis ook niet als per definitie negatief. Het schept kansen voor veel mensen. Maar ik heb makkelijk praten (meer werk dan ooit). Ik kan me goed voorstellen dat mensen die ontslagen worden de crisis niet zo mooi vinden.

    Ik heb inmiddels een blog voor RM geschreven! Plaats hem vanmiddag. Eerst naar de Ikea. Dan kan ik bloggen vanuit mijn nieuwe bureaustoel (de bureaustoel der bureaustoelen!).

  • Marc Drees
    says:

    @Chris:
    De crisis is ontstaan door een jacht op niet realistische rendementen. De crisis is uitvergroot en daardoor verdiept ‘dankzij’ de media. En nu is de crisis een mogelijkheid om schoon schip te maken hoewel die mogelijkheid ongetwijfeld halfhartig zal worden gebruikt.

    Er is niets negatiefs aan een crisis, als je het beschouwt als een onvermijdelijk onderdeel van de vloed- en ebbeweging van de economie. Als je je daarentegen verliest in gesomber wordt het ineens een doffe ellende.

    Wil je een positief idee? Schrijf eens een blog op RecruitmentMatters!

  • Chris Stapper
    says:

    Dus op het moment wordt het minder snel slechter? Het zou natuurlijk een indicatie kunnen zijn dat het laagste punt van de crisis in zicht komt.
    Ik denk/hoop dat het een poging is om de media wat meer positief nieuws te laten verkondigen. Dat we elkaar in een spiraal omhoog gaan praten, in plaats van naar beneden.
    Veel mensen die ik ken zien de crisis als iets dat primair is ontstaan door angst en dat die angst primair is ontstaan door de media en niet door de klappen in het bankwezen. Dat zie ik niet als een indicatie, maar wel als iets dat interessant is om over na te denken. Een gevolgtrekking zou dan zijn dat als de media nu met veel positief nieuws komt, we weer in een positieve spiraal terecht zullen komen.
    Wat positieve ideeën zou mij in ieder geval goed doen!