Waanzinnige weboplossingen voor muzikanten 2

Na mijn vorige post over netwerken en online tools voor muzikanten kreeg ik veel ideen en suggesties binnen voor een vervolgpost. Zo belde ik met goede vriend Danny. Want Danny heeft een band, de King Kong Klub. Die overigens alleen te vinden is op Hyves en MySpace, en dus niet op Sellaband. Maar ze speelden afgelopen vrijdag in Watt, Rotteram. Dan doe je toch iets goed.

Ongekend talent
ongekendtalentDanny wist mij nog even te wijzen op ongekendtalent.nl. Een site die ik al kende (de inmiddels ter ziele gegane band van mijn vriend werd er jaren geleden op genoemd), maar voor het gemak even was vergeten.

OngekendTalent biedt ongetekende bands en kleinkunstenaars een podium om zich te presenteren aan een breed publiek. OngekendTalent helpt bands via wedstrijden om optredens en workshops te winnen bij premium partners als BUMA/Cultuur, Popronde en de Nederpopprijs. Op de site vind je de ‘editor’s pick’, elke week worden er 3 bands uitgekozen, die hun muziek terug zien en horen op de homepage, een concertagenda en de laatste muzieknieuwtjes. Bovendien vind je er twee radiostreams (af te spelen in i-Tunes en Winamp) die de redactie van OngekendTalent regelmatig ververst. Stream 1 heeft een pop/rock programmering en Stream 2 is gericht op Nederlandstalige muziek en kleinkunst.

Next best band (sinds 18 februari 2009)
nestbestbandNext Best Band van @Hilde vind dat er te veel goede bands zijn met te weinig bekendheid. Dat is jammerlijk, uiteraard. Maar de redding is, met nextbestband.nl, nabij.
Door: het vergeven van podiumplekken op prominente festivals in verschillende muziekgenres, airplay op radio stations, het maken van videoclips van optredens op unieke plekken en een maandelijkse podcast met muziek van de bands van dit moment. O, en met featured posities op www.nextbestband.nl waardoor bands extra in de aandacht staan en, jawel, bandnieuwtjes.

Op nextbestband.nl kunnen zowel bands als muziekfans een profiel aanmaken. Welke bands de bovenstaande kansen verdienen, wordt bepaald door de fans. Dit wordt berekend met de volgende nextbestband-formule: het aantal keer dat alle media items beluisterd of bekeken zijn, de gemiddelde waardering van de items en het aantal fans, die hun favoriete bands kunnen ‘cheeren’.

Popcentrum Dordrecht
Danny tipte me ook over een super, lokaal initiatief. Op popcentrale.nl kunnen bands een profiel aanmaken en vacatures bekijken. De Popcentrale wil hiermee bands en losse muzikanten ondersteunen.

Offline heeft de Popcentrale daartoe een zestal oefenruimtes waarvan 1 drumcabine, een opnamestudio en een podium voor muzikanten. Daarnaast biedt de Popcentrale ook diverse workshops aan en is de Popschool in de Popcentrale gevestigd.

Ik zeg: prachtig. We hebben niet allemaal een neefje die waanzinnige sites in elkaar kan draaien voor nop. Op de popcentrale begint iedereen gelijk met een basisprofiel.

Volgende week in deze serie:
Creatieven Circuleren hier

Geef een antwoord