Puinhoop gemaakt? Probeer het nog een keer!

Michel Tilmant Verrassend nieuws van de Belgische overheid: Michel Tilmant wordt voorgesteld als bestuurder bij de Franse bank BNP Paribas. Voor wie het niet scherp heeft; Tilmant was CEO van bankverzekeraar ING, tot hij om ‘gezondheidsredenen’ vertrok.

Het ging daarbij overigens zeker ook om de gezondheid van ING die kort voor Tilmants vertrek een ‘kleine’ financiele injectie van de Nederlandse staat had ontvangen.

En nu mag hij dan toezicht houden op BNP Paribas, die het Belgische deel van Fortis heeft overgenomen. Nou, dat is toch een mooie beloning als je er in je vorige baan een gigantische puinhoop van hebt gemaakt…

Wat een verbluffend staaltje arrogantie van de Belgische overheid richting de belastingbetaler. Waar toch al het geld vandaan kwam om die too big to fail banken van een wisse dood te redden.

Geef een antwoord

4 Comments
 • Marc Drees
  says:

  @Arno:
  Niet iedereen heeft het recht op een tweede kans. Een groentje die een begrijpelijke vergissing maakt? Zeker weten, en misschien ook nog wel een derde en vierde kans.
  Een zeer ervaren bestuurder die miljarden euro’s van ons geld heeft vernietigd? Nooit!

 • Arno
  says:

  Iedereen heeft recht op een tweede kans, maar vanuit het perspectief van de overheid is het niet slim om in bankieren nieuwe stijl (met overheidsbemoeienis) dezelfde mensen binnen te halen die de oude stijl mede te grave hebben gedragen.

 • Marc Drees
  says:

  @Aik:
  De laatste keer dat ik dat checkte was een CEO eindverantwoordelijk. En het feit dat meerdere banken in de problemen zijn gekomen pleit Tilman niet vrij; integendeel. Het impliceert slechts dat bij andere banken dezelfde incompetentie het pluche bezette.

  Het belonen van een dergelijke incompententie, op kosten van de belastingbetaler, met de volgende buitenpropotioneel betaalde functie lijkt met inderdaad ongenuanceerd.

 • Aik
  says:

  Nounou, een beetje een ongenuanceerd stukje is het niet? Alsof Tilmant himself schuldig is aan de ‘ellende’ bij ING. Hoeveel beursgenoteerde benelux-banken ken jij eigenlijk die niet in de problemen zijn gekomen?