Jobnews: het ongewenste kind van Kluwer?

axe Ik ben vanavond van mijn stoel gedonderd toen ik een persbericht van Kluwer en JobTrack in mijn electronische brievenbus kreeg. Met als titel: Uitgeverij Kluwer en vacaturesite JobTrack samen in personeelswerving

Lees ik het wel goed? Ja het staat er echt: Uitgeverij Kluwer en vacaturesite JobTrack samen in personeelswerving

En Jobnews dan? Dat is toch al de vacaturesite van Kluwer?

Yep, maar Jobnews wordt in het hele persbericht niet 1 keer genoemd…

Er staan wel heel andere zaken in; zoals: Door de samenwerking ontstaat het grootste online bereik van werkzoekenden in Nederland

Waar zouden ze dat nou weer op baseren? Een zeer onwaarschijnlijk statement, maar ja, je moet een persbericht toch ook een beetje body geven. Zullen we maar zeggen…

En wat hiervan te denken:  De vacatures verschijnen op de vacaturesites van Kluwer en op JobTrack.nl en in de regionale dagbladen van Wegener, Media Groep Limburg en AD NieuwsMedia, op de BanenIndex-pagina.

Alweer, geen vermelding van Jobnews…

Of: Reden van de samenwerking is dat JobTrack en Kluwer elkaar aanvullen.

En Jobnews dan? Wat moet daar dan mee gebeuren?

Ik krijg een beetje medelijden met Jobnews. Toegegeven; het is een site van niets met nog minder vacatures. Maar ze hadden wel net de look vernieuwd:

Jobnews | Homepage Zie je het in de linker benedenhoek staan; het logo en de naam Kluwer? Met daaronder: a Wolters Kluwer business. Jawel, maar blijkbaar wil Kluwer dat eigenlijk helemaal niet weten. Jobnews is een ongewenst kind geworden.

En om het nog triester te maken; dit staat op de Jobnews site over haar relatie met Kluwer: Jobnews onderscheidt zich van andere vacaturesites doordat wij niet alleen op www.jobnews.nl uw vacature(s) plaatsen. Wij plaatsen uw vacature(s) ook door op de vacaturepagina(s) van het ‘netwerk van professionele communities’ van Kluwer.

Ach gut, het arme schaap… te vondeling gelegd door haar eigen ouders… Terwijl ze nog zo haar best had gedaan om aardig gevonden te worden.

Met dank aan Bas van de Haterd voor het toezenden van het persbericht.

Geef een reactie