UWV WERKbedrijf: april geen al te fijne maand…

Logo en logotype UWV WERKbedrijf En dan hebben we natuurlijk ook nog het UWV WERKbedrijf; die traditioneel na het CBS met de cijfertjes over de stand in het land komt:

Het aantal niet-werkende werkzoekenden (NWW) is in april 2009 met 5.100 (+1,1%) gestegen tot 469.300.

Dat is dus aanzienlijk minder dan de maand hiervoor, toen de groei nog 1,7% was… Dat klinkt toch niet slecht? Maar dan gooit UWV WERKbedrijf direct roet in het eten:

Gemiddeld nam het aantal NWW in de eerste vier maanden van het jaar met ruim 13.000 per maand toe, de hoogste gemiddelde stijging in de afgelopen 10 jaar.

Goed, dat zet wel een forse domper op de feestvreugde.

Een verdere domper is de enorme groei van het aantal ingediende ontslagvergunningen. Want ten opzichte van de periode januari – april 2008 is het aantal ontslagvergunningen over dezelfde periode dit jaar 134% hoger! Dat ziet er overigens zo uit:Ingediende en aangevraagde ontslagvergunningenWel weer positief lijkt de lichte daling van het aantal ingediende ontslagvergunningen in vergelijking met de voorgaande maand. Maar gezien de schommelingen in deze aantallen in het verleden is het nog veel te vroeg om hier echte hoop uit te putten.

Geef een antwoord