JobFox geeft mij een Personal Job Market Explorer

Logotype JobFox Gisteren ontving ik de zoveelste promo e-mail uit naam van Rob McGovern (CEO JobFox) met de aankondiging van een nieuwe service: The Personal Job Market Explorer.

En wat is dat dan? Nou, de Personal Job Market Explorer gaat mijn zoektocht naar banen dramatisch verbeteren. Volgens JobFox wel te verstaan. Want deze service biedt mij a way to search over 1,400 job sites without ever leaving your Jobfox account. 

Woah, 1.400 vacaturesites? Dus ik hoef niet meer naar Indeed of SimplyHired te gaan of daar eenmalig een vacature agent aan te maken? Nou, dat scheelt een slok op een borrel!

Maar goed, laat ik niet direct te kritisch zijn en eerst eens kijken wat JobFox nou echt te bieden heeft. Want dit is wat JobFox zegt dat er gaat gebeuren:

We give your Jobfox profile to our job research team and they review jobs from other job sites (big and small) to find only the most relevant jobs for you. The team then organizes these jobs and sends you reports three times a week.

image

Dat team bij JobFox gaat het druk krijgen… Of bestaat dat team uit een paar spiders? Hoe het ook zij, ik mag blij zijn dat JobFox mij dit helemaal gratis biedt; want normaal is deze service alleen toegankelijk voor hun Advantage members. Wat dat dan ook moge betekenen… Ze hebben wel een logootje.

Overigens is het slechts voor een beperkte periode (14 dagen). Dus eigenlijk is het een teaser om meer Advantage members binnen te krijgen? Natuurlijk! Want JobFox doet dit zeker niet uit luxe; zoals alle online recruitment sites zitten ze krap bij kas.

En er zit een vreemde inconsequentie in de tekst die JobFox op haar site toont. Want de freqeuntie waarmee het team naar vacatures zoekt is de volgende: Each week our team conducts a search of job sites

Maar tegelijkertijd stelt Jobfox het volgende: three times a week (on Monday, Wednesday and Friday), you can come here and get updates

Vreemd, geef die vacatures dan ook 1 keer per week… Toch? Nee, want JobFox heeft, een overigens bizarre, verklaring:

image Feitelijk willen ze frequente return visits van zoveel mogelijk gebruikers zodat ze hun traffic statistieken kunnen pimpen. Armoedig maar waar.

Want er is geen enkele reden waarom ze niet alle vacatures direct kunnen laten zien. Ik heb niet eens favoriete bedrijven ingesteld…

Nou, alles is ingesteld en maandag ga ik dus mijn eerste rapport krijgen. Of niet, want ik heb geen favo’s. Hoe dan ook, ik ga de resultaten in de komende tijd wel zien. En ik zal er natuurlijk netjes verslag van doen.

Geef een antwoord

6 Comments