Creatieven circuleren hier

Zoals beloofd: een blogpost over waar je creatieve geesten kunt vinden. Wederom Kudos voor Danny Lelieveld voor de hulp.

ffffoundIk kijk zelf vaak op FFFFOUND! Zeker in ’the old days’ was het een hele eer als je als kunstenstudent met je werkje op de homepage stond. Of op de tweede pagina. Of de derde. Gebruikers kunnen gevonden virtuele voorwerpen plaatsen en/of reageren op postings.

Om FFFFOUND! te gebruiken, moet je wel eerst de bookmarklet of een Internet Explorer extension downloaden.

Fontanel (sinds februari 2006) is een ‘online magazine dat zich richt op de laatste ontwikkelingen binnen de designwereld met een focus op de jonge, talentvolle en opkomende generatie.’ Dat betekent dat Fontanel ‘een breed platform’ aanbiedt voor geïnteresseerden in grafisch ontwerp, branding, kunst, fotografie en graffiti. Bovendien kun je als bezoeker interviews (leuke bedrijven en aanstormend talent) en artikelen lezen ((re)brandings van merken, vurige columns, reports van events).

Interessante links? Stuur ze naar info@fontanel.nl. De redactie aldaar filtert hoogstpersoonlijk de coolste dingen er uit.

itsnicetobeimportantbutitsmoreimportanttobenice was één van de eerste blogs die ik in mijn Google Reader moest hebben. Want: je dag begint goed met de hilarische posts van Perre (sinds 1983). Voor de vrouwenliefhebbers onder ons heeft Perre de rubriek ‘midweek sexyness’ met elke week weer een prachtfoto. Verder: marketingtoppers en missers, gevonden virtuele voorwerpen, design topstukjes en foute rappers.

webdesignerdepot is voor de webdesigners onder ons. Maar ik mag er ook graag rondhangen. Geen probleem, blijkt als ik de ‘about’ lees: “Webdesigner Depot is an exciting new platform designed to explore different web and graphic design techniques, great examples and best practices.”

De blog is een samenwerkingsproject van vooraanstaande designers uit de hele wereld. Zij delen hun expertise op het gebied van coderingen, typografie, photoshop tutorials en meer. Ook op Twitter.

twitterEn als die creatieven dan genoeg creatief correct gesurft hebben, kijken ze ook nog even op photoshopdisasters.blogspot.com. Gewoon, omdat het hi-la-risch is wat er soms gepubliceerd wordt. Dus: heb je een photoshop broddelwerk gespot? Een klungelige manipulatie of een overdaad aan retouchering? Then you know where to go…
Wederom: ook op Twitter.

O, en:
todayandtomorrow.net
ilovenewwork.com

Geef een antwoord

1 Comment