Personal Job Market Explorer, de eerste e-mail

Afgelopen maandag ontving ik dan de eerste e-mail van mijn gratis Personal Job Market Explorer. Dankzij JobFox natuurlijk. En de aanhef ziet er veelbelovend en fraai opgemaakt uit. Zij het dat het lettertype weer een akelig klein is…

JobFox | E-mail introduction

Wat die Personal Job Market Explorer (PJME) ook al weer was? Nou dat is een service die met mijn zoekcriteria maar liefts meer dan 1,400 job sites doorzoekt.  En mij drie keer per week de resultaten doorstuurt.

En mijn PJME heeft dus maar liefts 48 highly compatible matches voor mij gevonden. Toe maar…

Overigens slaan die matches helemaal nergens op; zoals ik al snel zag: JobFox | Highly compatible matches Een VP Corporate Communications direct boven een Purchasing Assistant? Natuurlijk, allebei highly comptable met mijn zoekopdracht…

En als ik dan een van die highly compatible matches bekijk zie ik dit:

JobFox | Suitability checklistYep, highly compatible…

Conclusie
De eerste kennismaking met JobFox’ Personal Job Market Explorer is een absolute ramp. Het levert vooral een zeer negatieve ervaring op doordat de standaard e-mail tekst over highly compatible matches niet eens in de buurt komt bij de realiteit van de daawerkelijk geboden vacatures.

Wat een stupiditeit om die e-mail tekst niet eens dynamisch te maken. En denkt iemand bij JobFox dat ontvangers blij worden van volledige mismatches? Want dat zijn het natuurlijk.

Personal Job Market Explorer lijkt op niet meer dan een armoedige poging van JobFox om haar bezoekcijfers op te krikken. Tegen betaling nog wel. Schandalig!

Geef een reactie