Stumble upon Tweets

Afgelopen woensdag wees Tom Scholte mij en een groep Groningse studenten nog eens op StumbleUpon.

nqblog.nl heeft een waanzinnige definitie, die ik graag even aanhaal: StumbleUpon is een social bookmarking site en een browser toolbar die het mogelijk maakt om door middel van een klik op een knop nieuwe sites te vinden. Die sites worden voor je geselecteerd aan de hand van voorkeuren die je tijdens het signup proces aan kunt geven. Vervolgens kun je al die sites bookmarken en een relevantie meegeven door middel van een positieve of negatieve beoordeling.

Een prachtige dienst dus. Maar ook één, zoals Sigrid van der Hoeven ook al aangeeft, in de verdrukking is gekomen door Twitter. Want: ik hecht meer waarde aan een link die een (voor mij) bekende Twitteraar aan mij doorstuurt, dan een programmaatje. Sterker nog: ik gebruik Twitter als RSS Feed. Mijn trouwe Google Reader ten spijt…

Gelukkig hebben die slimme webmensen daar wat op bedacht. Sinds kort is er StumbleTweets.com. Dit is een firefox addon die het mogelijk maakt om door gedeelde links op Twitter te zoeken op dezelfde manier als met StumbleUpon. Ik zeg: geniaal! Maar goed, ik heb de naam lyrisch te zijn over al wat er uit de Twitter (bij)keuken verschijnt.

nrctweet1

Zo vind ik het ook heel leuk dat de nrc.next elke dag een gevonden tweet op pagina 20-21 zet. Goed. Ik hoor graag ervaringen met StumbleTweets.com!

Geef een antwoord