CompanyRating moddert steeds langzamer voort

image Door een reactie van de maker van Werkbeoordeling.nl leek het me een goed moment om eens even stil te staan bij de groei van de enige ‘levende’ vergelijkingssite voor werkgevers: CompanyRating.

De laatste keer dat ik iets over CompanyRating heb geschreven was op 10 maart. Dit was naar aanleiding van een ronkend artikeltje van Sander den Heijer over het succes van CompanyRating. Maar ja, den Heijer (Marketing manager B2C Intermediair bij VNU Media) is natuurlijk niet geheel objectief…

Maar het gaat om de groei van CompanyRating. Laten we eens kijken:

Eind augustus 2008 ging CompanyRating van start. Achteraf gezien een fantastisch moment, vlak voordat de recessie ons allen overviel. Fantastisch, omdat je zou mogen verwachten dat er hierdoor meer (ex-)werknemers iets over hun (voormalige) werkgevers te melden zouden hebben.

Op 30 maart stond de teller bij CompanyRating als volgt:

  • Bedrijven: 1.832
  • Reviews: 6.695

Dat betekent dat sinds de lancering gemiddeld 8,7 bedrijven en 31,9 reviews per dag zijn ingevoerd. Dat zijn toch respectabele aantallen zou je zeggen!

Op 29 mei stond de teller als volgt:

  • Bedrijven: 1.959
  • Reviews: 7.167

En dat betekent dat sinds de lancering er gemiddeld 7,3 bedrijven en 26,5 reviews per dag zijn ingevoerd. Nog steeds respectabele aantallen, maar toch wel lager dan eind maart.

Maar als je kijkt naar de periode 30 maart – 29 mei wordt het beeld een stuk akeliger: gemiddeld 2,1 bedrijven en 7,9 reviews per dag… En het wordt nog erger, want in de periode eind maart – eind april stonden deze cijfers nog op respectievelijk 3,7 en 11,0. Oftewel een scherp dalende lijn…

Nu zal CompanyRating vast niet met 0 bedrijven en 0 reviews zijn gestart; en direct na lancering van een site is er extra media aandacht waardoor er een piek in bezoekers en reacties te verwachten is.

Maar als het huidige niveau aan reviews de norm is dan heeft CompanyRating een gigantisch probleem. Want met zulke aantallen zijn de meeste bedrijven failliet voordat ze ooit een rating/review hebben ontvangen!

CompanyRating moddert dus voort en in een steeds langzamer tempo. Jammer van een fraai uitziende site. Gelukkig maar dat ze (volgens eigen zeggen althans) geen winstoogmerk hebben…

Geef een reactie