Google Wave is van groot belang

Logo Google Wave Gisteren heeft het team dat ook Google Maps heeft gemaakt haar volgende geesteskind aan de wereld getoond: Google Wave. En Google Wave heeft nog veel meer potentie en een aanzienlijk hogere WOW factor dan Google Maps. Echt waar!

Vergeet e-mail, vergeet instant messaging, vergeet wiki’s, vergeet ook Twitter maar meteen. Vergeet feitelijk maar meteen alle aparte online communicatielkanalen (behalve IP telefonie en videoconferencing).

Want Google Wave kan ervoor zorgen dat we al die kanalen binnenkort onder groot gejuich bij het grofvuil donderen. Voortaan communiceren we met elkaar in ‘waves’.

E-mail client? Google Wave! Instant messaging? Google Wave! Microblogging? Google Wave! Sociaal netwerk? Google Wave! Online samenwerking? Google Wave! Documenten? Google Wave!

Draaf ik door? Ik denk het niet. Google wordt als open source platform aangeboden, komt met een rijke serie API’s en heeft een aantal ‘robot’s die het leven voor ontwikkelaars en later gebruikers ongelofelijk makkelijk (en daarmee productief) gaat maken.

Ik begin te watertanden als ik bedenk wat een ongekende mogelijkheden Google Wave biedt voor online recruitment. En hopelijk beseffen de huidige partijen in online recruitment zich de potentiele kracht van Google Wave ook zo vroeg mogelijk.

Want Google Wave gaat hele nieuwe online recruitment concepten mogelijk maken. Met een schokkende eenvoud en snelheid. Had ik maar veel meer tijd en ook nog eens veel meer geld! Dan was ik nu al aan het ontwerpen geslagen…

Voor wie overtuigd moet worden; zie de vorige posting waar ik de link naar de video van de Google Wave unveiling heb opgenomen. Eens geen fil, maar gewoon anderhalf uur kijken naar de meest indrukwekkende technische presentatie die ik ooit heb gezien!

Geef een antwoord

5 Comments
 • Chris Stapper
  says:

  Dit zou echt een volgende stap in internet kunnen zijn. Een soort web2.1, social, maar dan verder. Alle praktische dingen die ik kon verzinnen (ik brainstormde vooraf, na het lezen van Marcs post) zaten er in. En OS is inderdaad een briljante zet. Misschien een nodige, maar hoe dan ook een briljante. Daardoor kan dit hét nieuwe communicatieplatform worden.

  Ik ga vanavond/vanacht diep nadenken over wat dit kan betekenen voor de recruitment wereld.

 • Kees Froeling
  says:

  Ik denk dat Google een enorm slimme zet heeft gedaan door het open source te maken. Het is een veel-omvattend platform dat volgens mij door velen omarmd zal worden. Als je kijkt naar de explosieve groei van het aantal zoekopdrachten bij Google (van 4.7 mrd in november naar 36 mrd nu per maand) zie je dat Google top of mind is. Voor die organisaties waar data-security geen hoge prioriteit heeft als het gaat om samenwerken en kennis delen lijkt dit de oplossing van dit decennium te worden.

 • Rob van Elburg
  says:

  Ook webwereld zet groots in:

  Ook webwereld zit groots in.
   
  Gepubliceerd: Vrijdag 29 mei 2009
  Auteur: Ernst-Jan Hamel
  Met Google Wave wil Google alle diensten samenvoegen. Developers krijgen direct toegang tot de potentiële Sharepoint-killer.
  Wave is het equivalent van het Zwitsers zakmes dat alle webdiensten samenbrengt op een plek. In Wave worden bestaande Google-diensten als Gmail, Google Docs, Google Talk, Picasa, Blogger en Sites samengebracht. Ook is er plek voor externe diensten als Twitter en spelletjes als Sudoku.
  Wave laat gebruikers documenten maken waarin meerdere participanten tekst, multimedia, applicaties en feeds kunnen toevoegen, op een manier die doet denken aan instant messaging. De dienst slaat ook vorige versies op, dus gebruikers kunnen terugbladeren naar oude ‘golven’.
  Sharepoint
  De samenwerkingsmogelijkheden van Wave maken het een potentiële Sharepoint-killer. Hoewel Google het niet zo in de markt zet, refereerde Vic Gundotra, vp engineering bij Google, er wel stevig aan. “Sharepoint is makkelijk maar Wave omvat veel meer. Bovendien is het open en heeft het een federatiemodel.” Dat betekent dat het protocol van Wave is gemaakt zodat inloggen op de dienst gelijk ook toegang geeft tot andere diensten.
  Lars Rasmussen, een van de ontwikkelaars die circa twee jaar aan Wave heeft gewerkt, verwacht dat de dienst een grote impact zal hebben. “Maar een hoop hangt af van onze mogelijkheden om het uit te leggen aan gebruikers. Dat is een van de redenen waarom we de api’s nu al aan developers geven”, zegt hij tegen de IDG Nieuwsdienst. De mogelijkheden van Wave zijn eindeloos, zegt hij.
  Wanneer het publiek toegang krijgt tot Wave is nog niet bekend, al belooft Google dat de dienst nog dit jaar opengesteld wordt. Wave draait binnen alle browsers die met HTML 5.0-content overweg kunnen

 • Ruben @ Freep
  says:

  heb met mijn mond open zitten kijken…dacht ik gisteren na bing dat de dominatie van google een beetje kleiner zou worden…na vandaag vrees ik dat hij minimaal zal verdubbelen.

  De angst dat google straks echt alles van je beheert en weet is de enige factor die het succes van Wave zou kunnen beperken, maar wie maakt zich nou druk over privacy;-)