Orangejob.nl. Niet vergeten; wel morsdood

logotype Orangejob Ruim een jaar geleden schreef ik over een nieuwe vacaturesite genaamd Orangejob. Die op dat moment de volgende, ongekende ambitie aan de dag legde: OrangeJob.nl zal de eerste maand 150.000 bezoekers realiseren. Wij hebben als doelstelling om binnen 1 jaar bij  Top 10 vacaturebanken te behoren.

Ik heb kort na publicatie van dit artikel aan de oprichter van Orangejob beloofd dat ik mijn hoed op zou eten en hier publiekelijk kond van zou doen als Orangejob deze doelstelling haalt.

Het is dus tijd om eens te kijken waar ik sta. Ga ik een ferme darmkoliek riskeren of heb ik de toekomst goed ingeschat?

Om dat te bepalen vergelijk ik de cijfers van Orangejob met die van de nummer 10 van vacaturesites, WerkenbijdeOverheid (je weet wel, die site die zo gezellig vaak down gaat):

Vergelijking Orangejob en WerkenbijdeOverheid

Is het resultaat duidelijk? Orangejob heeft het niet gered. Ze zijn zelfs qua Pagerank en Alexa ranking in elkaar gedonderd vergeleken met een jaar geleden. En dat terwijl WerkenbijdeOverheid op beide fronten een fraaie groei laat zien .

Wat ook aardig is; op dit moment staan er 54 vacatures op Orangejob. En laat dat nou precies hetzelfde aantal vacatures zijn als een jaar geleden! Je vraagt je bijna af of er wel iets op de site is veranderd…

Conclusie
Orangejob is dood, morsdood. Het is geen verrassing, tenslotte had deze site al het stempel van de Deathpool op zich toen ze werd gelanceerd. De oprichter zou iedereen een dienst bewijzen door ook daadwerkelijk de stekker er uit te trekken.

Maar wat doe ik nu met die hoed?

Geef een antwoord

1 Comment