Vacaturesite top 10: groei en verlies

Vacaturemonitor Deze keer een forse stijging naar meer dan 88.000 vacatures; oftewel een stijging van meer dan 6.000 vacatures in vergelijking met de cijfers van vorige week.

En dat is een ferm verschil met de situatie van de afgelopen weken. We lijken weer naar de 90.000 grens te mogen kijken, maar dat hangt natuurlijk sterk af van het aantal nieuwe vacatures in de komende week.

De wekelijkse top 10
Dit zijn de top 10 van sites met de meeste nieuwe vacatures  over de afgelopen drie weken:

Vacaturesite top 10: week 20 - 22

Een zeer negatief beeld, waarbij uitlsuiten Megajobs een klein winstje weet te behalen:

  • Nationale Vacaturebank: -0,3%
  • Monsterboard: –0,9%
  • Werk.nl: –0,5%
  • JobTrack: –1,0%
  • Totaljobs: –0,4%
  • Vacaturekrant: –1,0%
  • Dovajobs: -0,2%
  • Randstad: –0,2%
  • Megajobs: +0,1%

Careerbuilder is terug, WerkenbijdeOverheid is uit de top 10 verdwenen.

Maar vrijwel alle sites verliezen een fors tot zeer fors deel van hun marktaandeel. En dat terwijl het vacaturevolume sterk groeit.

De grote vier 
En dan nog het beeld van de grote vacaturesites op basis van trendlijnen:

Marktaandeel grote vier op basis van trendlijnen over het afgelopen jaar Weinig verschil met vorige week; de trendlijnen van Nationale Vacaturebank en Werk.nl lijken elkaar te gaan ontmoeten, hoewel de werkelijke marktaandelen van de twee toch nog altijd vrij ver uit elkaar liggen (9,2% resp. 7,3%) Maar de daling van Nationale Vacaurebank over de meetperiode lijkt een verdere afname van hun marktaandeel te voorspelllen.

Totaljobs lijkt een bodem te hebben gevonden; tussen de 3,5% – 4,0% marktaandeel. Hetzelfde geldt overigens voor Monsterboard.

Gezamenlijke marktaandeel
Op basis van het gezamenlijke marktaandeel van de grote vier ziet het er beeld als volgt uit:

Marktaandeel grote vier, afgelopen 19 wekenNiet goed! Na een aantal weken van lichte groei en stabilisatie duikt het marktaandeel van de grote vier ineens weer sterk naar beneden. Naar het op een na laagste niveau: 27,2%.

De vraag is natuurlijk of we hiermee een volgende daling hebben ingezet of dat het aandeel weer zal terugveren naar die gedachte basis van tussen de 29% – 30%? De tijd zal het leren…

Cijfers en ranglijst zijn gebaseerd op JobFeed. JobFeed is een initiatief van Textkernel

Geef een antwoord