Twinterface gaat mijn tweetende leven makkelijker maken

Wat is Twitter toch een waanzinnige bron van informatie. Vandaag kreeg ik nog een DM van @hsl (nee, niet naar de hogesnelheidslijn):
‘hoi, is TwinterFace iets voor @dewereldvanikki?’

Nu had ik @hsl, of Harold Leewis, al ontmoet tijdens de Twitterazzi Pow Wow in S2M. Aldaar had ik hem ook tegen een mede-borrelaar horen vertellen over Twinterface. Maar, zoals dat gaat op Twitterborrels, ik was te druk bezig met het microbloggen, om echt te luisteren.

Goed. Twinterface. Twinterface is volgens Harold ‘een webapp om twitter accounts te delen zonder het wachtwoord door te geven aan anderen’. Maar ‘je kan het ook gebruiken om met meerdere accounts te twitteren zonder steeds uit en in te loggen’. Harold zelf is met de webapp begonnen. Inmiddels zijn er nog drie mensen bij betrokken.

Ik was, met mijn vier (gedeelde) accounts (@watvindik, @watvindikvanjou, @FloorDrees en @dewereldvanikki) meteen geïnteresseerd. Na een mailwisseling kom ik te weten dat:

‘TwinterFace is ontstaan vanuit de wens om met meerdere mensen te  twitteren zonder dat iedereen het wachtwoord zou hebben.’

‘Twinterface werkt helemaal via OAuth, dit houdt in dat we geen wachtwoorden opslaan maar dat je zelf bij het toevoegen van een account in de webinterface via een pagina van twitter toestemming moet geven.’ Dat is handig! Maar ken ik dit principe niet al? ‘Er zijn meerdere sites die dit doen, maar die slaan de OAuth stap vaak  over. Daarnaast hebben wij een hele stapel aan corporate features in de planning staan die het mogelijk maken om een heel bedrijf, van helpdesk medewerker tot de directeur op twitter actief te laten zijn. Iedere afdeling/functie binnen een bedrijf heeft andere behoeften en andere tools nodig en hier spelen andere soort gelijke sites nog niet op in.’ Daar kan Harold wel eens gelijk in hebben… Ik voorzie mogelijkheden voor bedrijven waar de hele boel ‘aan de tweet gaat’.

Kortom: Twinterface gaat mijn tweetende leven makkelijker maken. Tenminste, wanneer ze echt ‘in public beta’ gaan. Later dus meer!

Geef een antwoord

1 Comment
  • Laura Zijlstra
    says:

    Ik gebruik Twhirl. Omdat ik het niet zo relevant vond dat al mijn zakelijke contacten weten dat ik zaterdag lekker op het terras een roseetje zat te drinken, heb ik een privé en zakelijk account. En ja, dan is het een stuk handiger als je twee accounts in een schermpje hebt. Twhirl is trouwens wel een wat zwaarder programma. Maar misschien de moeite waard terwijl je wacht op Twinterface? 🙂