Plasterk baan komt er niet?

dunce Ik sta niet alleen in mijn kritiek op het onzinnige plan van Plasterk om jonge journalisten gesubsidieerd aan de slag te laten gaan bij kranten. Een aantal hoofdredacteuren hebben in een brief aan Plasterk hun ongenoegen kenbaar gemaakt.

Naar hun mening werkt het plan concurrentievervalsend en zorgt het voor een soort staatsjournalistiek. Helemaal waar natuurlijk!

Wat stelde Plasterk ook alweer voor? Een subsidie met de volgende (gedroomde) effecten:

Er blijft werk voor jonge journalisten en de kranten krijgen via die route een nieuwe generatie journalisten binnen die een bijdrage kunnen leveren aan de broodnodige innovatie van de dagbladsector.

De arme man is niet helemaal bij, maar dat kan aan zijn leeftijd liggen. Er is geen werk meer voor jonge journalisten omdat het medium op uitsterven staat. En welke jonge, gesubsidieerde journalist gaat een bijdrage leveren aan een versteende sector die al jarenlang niet in staat is gebleken te innoveren?

Afijn, de hoofdredacteuren van NRC, BNR Nieuwsradio, Elsevier, de financiële website Z24, De Pers, Trouw, NU.nl en FEM lijken zich daar ook boos over te maken, hoewel de argumenten logischerwijs licht verschillen.

Nou maar hopen dat het krankzinnige plan van Plasterk hiermee ten grave wordt gedragen. Steek het geld in zaken met een toekomst of waar de consument van aangeeft dat hier een groeiende behoefte aan is. Dan gooi je tenminste geen belastinggeld weg…

Geef een reactie