Arbita: multiposting is voortaan gratis

Arbita | Free job posting software Arbita heeft haar multiposting engine OnePost gratis gemaakt. Een interessante zet; op meerdere fronten.

Allereerst kan Arbita hiermee de levensduur van OnePost verlengen terwijl de software toch al behoorlijk versleten is.

Verder heeft Arbita enkele jaren geleden al besloten om multiposting weliswaar te continueren maar zich vooral te richten op online recruitment diensten met een hogere toegevoegde waarde.

En als laatste zal deze zet van Arbita geen positief effect hebben op het rendement van andere multiposters; zoals eQuest en Broadbean. Een echte spoiler dus.

Overigens zullen eQuest en Broadbean er volgens mij niet echt last van krijgen; tenslotte moet je de vacature nog altijd met de hand in OnePost invoeren. Niet bepaald een aantrekkelijk vooruitzicht voor uitzenders, W&S bureaus of werkgevers met de nodige vacatures.

Het is dus vooral een publiciteitsstunt waarin Arbita feitelijk aankondigd het speelveld van multiposting stapsgewijs te willen gaan verlaten. Een keuze die ze al jaren geleden heeft gemaakt.

En er zijn ondertussen natuurlijk betere alternatieven voorhanden die Arbita alleen zou kunnen beconcurerren door OnePost volledig opnieuw te gaan bouwen. En daar heeft Arbita geen zin in.

Overigens zullen de klanten die op dit moment via een dedicated koppeling van OnePost gebruik maken niet op hetzelfde gratis model zijn getracteerd. En voor betaalde postings zou het me niets verbazen als Arbita ook nog een kickback van de betreffende vacaturesite ontvangt. Oftewel; Arbita is wel goed, maar niet gek…

Geef een antwoord