Jobcorner kan meteen weer het hoekje om

Logo en logotype Jobcorner Gisteren ontving ik spam van een Belgisch bedrijf genaamd CMS-Channel. Via ene Christian Daems kreeg ik een e-mail in perfect steenkolen Engels over de lancering van een nieuwe “revolutionaire” vacaturesite, hoewel de titel van de e-mail Join my LinkedIn Group was.

Vreemd. Daems wil zijn nieuwe kindje pushen: Jobcorner. Want hij is niet tevreden met de traditional jobboards. En daarom heeft hij a whole new and revolutionary jobplatform ontwikkeld. Toe maar…

En wat is er allemaal zo revolutionair aan die nieuwe vacaturesite? Wederom Daems: The newest Web2.0 features, feel-good design, highly user-friendly interface, multi-facet navigation, Google Map integrations, M-Tags, … and of course a complete new business model

Zitten we allemaal nog op onze stoel? Ziet iemand iets nieuws staan?

En natuurlijk is ook world domination weer van de partij: The concept is now in beta since the beginning of this week, but a European roll-out will be there soon!

Goed. Dat belooft wat. Laat ik maar eens naar die site gaan kijken.

De homepage
Dit is de homepage, niet schrikken:

Jobcorner | Homepage Feel good design? Highly user-friendly interface? Die twee kunnen alvast van mijn lijstje met te checken punten. Dit is een oefening in: hoeveel kunnen we in 1 pagina proppen om de gebruiker maximaal te desorienteren. En de makers zijn met vlag en wimpel geslaagd! Waat moet je kijken?

Wil je overigens echt lachen dan moet je naar de pagina Over Jobcorner gaan. Wat daar staat is werkelijk hilarisch. Enkele zinnen:

Het idee voor Jobcorner? Dat sluimerde al jaren in het hoofd van Karine Blommaert , zaakvoerder van CMS-Channel. […] Jarenlang sliep ze met pen en papier naast haar bed, zodat geen enkele nachtelijke ingeving haar ontglipte. […] Een uniek project moest het worden, dat het leven van rekruteerders én jobzoekers gemakkelijker zou maken.

Natuurlijk! En ik maar denken dat alleen Nederlanders in staat zijn om in ronkende volzinnen volstrekte onzin neer te pennen…

De site?
Er staan 41 vacatures op, je kan een lijst van vacatures zien en vacatures op GoogleMaps. Je kan niet online solliciteren. Allemaal schokkend revolutionair. Ik heb een poging gedaan om te registreren maar ben afgehaakt omdat de bevestigingsmail maar niet wilde arriveren.

Conclusie
Deze site heeft helemaal niets nieuws te bieden. Het is een dertien in een dozijn site zonder vacatures. Maar welke braindead stuurt dan een e-mail blast over een revolutionaire vacaturesite de wereld in? Deze site heeft Deathpool op het voorhoofd staan. Nou maar hopen dat de doodsstrijd kort zal zijn.

Geef een antwoord