Vrouwelijke communities waanzinig waardevol

We betrapten collega Boris erop regelmatig Viva.nl te checken. “Er worden interessante loopbaanvragen gesteld op het forum.” Normaal hadden we hem uitgelachen. Maar ik weet uit ervaring dat hij gelijk heeft. Viva-lezeressen zijn heel erg bezig met het vinden van die leuke baan en die fijne work-life balance.

viva_logo1Ik denk dat de doelgroep van ikki en Viva redelijk overeenkomt (met uitzondering van het geringe aantal mannen). Lui die rond hun dertigste levensjaar existentiële vragen gaat stellen. Wil ik wel big time carrière maken? Ontwikkel ik me wel genoeg? Past deze baan bij me? Is hij/zij de ware? Wanneer ga ik aan kinders beginnen?

falironline1Nog zo’n waardevolle site, eveneens van een vrouwenblad: Flaironline. Op Flaironline kunnen vrouwen anonieme vriendinnenclubs oprichten met bijbehorende emotie en onderwerpen. En dat is niet onopgemerkt gebleven. Denise Lappain sprak voor Frankwatching met Sanne Walvisch van Flaironline:

“Iedere bezoeker kan op Flaironline in 40 seconden een club opstarten over een zelfgekozen onderwerp. Elke club bestaat uit een forum, een blog, een shoutbox en een fotogalerie. Bij het aanmaken van een club kiest de oprichtster naast het onderwerp ook een bijbehorende emotie. Zo ontstaat er onderscheid tussen bijvoorbeeld de blije zwangerschapsclubs en de verdrietige clubs van vrouwen die een miskraam te verwerken hebben gekregen.”

flaironline_site

Flink 2.0. Gelukkig maar, want de oude site was, wel, oud. En heel erg statisch. De community op het voormalige Flair-forum bleek geïnteresseerd in het sluiten van nieuwe vriendschappen en het anoniem bespreken van persoonlijke onderwerpen. De formule die ze nu handhaven is waanzinnig waardevol. Ik haal er genoeg inspiratie vandaan.

Dus: Boris is goed bezig. Misschien kunnen we nu ook beautytips uitwisselen.

Volg Flair op Twitter!

Geef een antwoord

1 Comment
  • Rob van Elburg
    says:

    Viva schreef als eerste uitdrukkelijk positief over het Recruitment Industrie Dance Event, juist om bovengenoemde redenen (dansen voor carrierekansen). Dit jaar op 26/11 weer in Hotel Arena trouwens. De helft van de kaarten zijn trouwens al verkocht dus er snel bij zijn.