Interessante interviews

Er wordt veel geschreven over sociale netwerken. Zojuist weer een bericht gelezen op CNN Money over een rapport van Nielsen over de groei van Facebook en Linkedin, maar vooral die van Twitter. Hierbij lijkt MySpace terrein te verliezen, al zijn ze nog wel leidend als het gaat om video streams.

Aardiger was dat ik onder dit bericht een verwijzing vond naar een interview met de oprichter van Linkedin, Reid Hoffman. Ik vind het altijd boeiend om hiervan kennis te nemen. Hoe is zo iemand begonnen? 

In dat kader kan ik iedereen aanraden eens naar de intervieuws met Doug Engelbart, de uitvinder van de muis. Het is intrigerend te zien hoe visionair deze man is (geweest) en hoe hij en zijn collega’s hebben nagedacht over hoe mens en machine zouden kunnen samenwerken.

engelbartfoto

Geef een antwoord