VNU door 3i afgewaardeerd. Tot nul…

image Volgens Het Financieele Dagblad heeft investeringsmaatschappij 3i haar investering in VNU Media afgewaardeerd tot EUR 0 (nul). De krant weet te melden dat deze afwaardering uitsluitend is gedaan vanwege de waardedaling van beursgenoteerde lotgenoten.

Ondanks deze afwaardering claimt 3i een onveranderd vertrouwen in VNU Media. Apart, want VNU Media is al maanden in onderhandeling met de banken over een herfinanciering van haar schuldenlast.

Dit onveranderde vertrouwen in de lange-termijn vooruitzichten van VNU Media staat dus op zeer gespannen voet met de afwaardering en de enorme schuldenlast die door KKR en 3i op VNU Media is gestapeld.

De rentebetalingen op die schuldenlast vormen op dit moment de molensteen om de nek van VNU. De banken zijn blijkbaar nog altijd niet genegen om het gewicht van die molensteen te verlichten. En omdat de business van VNU Media sterk afhankelijk is van advertentie-inkomsten zal het gewicht eerder toe- dan afnemen.

De vraag is dus in hoeverre VNU Media de lengte krijgt van de banken. De afwaardering door 3i maakt duidelijk dat VNU uit die hoek geen enkele steun hoeft te verwachten. Ondanks alle fraaie woorden…

De advertentie inkomsten zullen evenmin op korte termijn gaan toenemen. Eerder het tegenovergestelde. Een dalende omzet, een afwaardering en spanning met de eigen financiers? Geen prettige combinatie.

Ik herhaal het daarom nog maar een keer, wie wil Nationale Vacaturebank hebben?

Geef een antwoord

2 Comments