Naar werk zoeken onder het werk

De grenzen tussen prive en werk vervagen, dat  is genoegzaam bekend.

Een aardige illustratie vond ik op de blog van Freshminds. Zij nemen van tijd tot tijd de website bezoekersstatistieken door.

Een aantal van hun bevindingen:

– Mensen zoeken tijdens kantooruren het meest actief naar banen. Tussen 14.00 en 16.00 uur trekt hun website de meeste bezoekers.

– De meeste bezoeken zijn na het weekend

– Ook aardig was dat de recessie in London blijkbaar pas echt in februari 2009 effecten begon te krijgen. Vergeleken bij 2008 kwamen er in 2009 40% meer bezoekers

Zij stellen zelf dat ze nog niet weten of al deze informatie nu echt waardevol is. Wat vinden de lezers van deze blog. Wie houden bezoekersstatistieken bij en wat wordt er met de uitkomsten gedaan? Tot wat voor aanpassingen heeft dit geleid?

Geef een reactie

13 Comments
 • Bas van de Haterd
  says:

  Grappig is dat in Engeland de dinsdag altijd het meeste sollicitaties heeft. Wie kan daar een uitspraak over doen? Ik kan me best indenken dat men op maandag zoekt en op dinsdag solliciteert. Of komen er ook de meeste sollicitaties op maandag door de systemen?

  Wat de implicatie in ieder geval is: zet niet voor het weekend je vacature online, maar pas maandagochtend, dan staat hij veel hoger.

 • Cees
  says:

  @Freep
  Hmmmm,
  Iets in de trand van: “De singles binnen een bedrijf gaan daten met singles die solliciteren en kunnen dan gelijk inzicht geven in de bedrijfscultuur. als tegenprestatie betaald de baas de date?”

  Klein probleempje is wel dat het bedrijf waarschijlijk na een paar maandjes van de relatieproblemen uit elkaar klapt.

 • Ruben @ Freep
  says:

  Sprak laatst een grote werkgever waar relatieplanet op 1 stond en monsterboard op 2. Hyves was afgesloten.
  Daten en een vacaturebank die twee moeten toch te combineren zijn…

 • Peer Goudsmit
  says:

  Ok, duidelijk, zeker vanuit vacaturebank, blog of specialist bekenen. Zijn er ook gegevens bekend van werkgevers die onderzoeken welke sites hun personeel bekijken en wanneer? Ik zou dat wel willen weten.

 • Marc Drees
  says:

  De maandagochtend piek is al sinds vele jaren (sind Internet toegang op kantoor…) een zeer herkenbaar verschijnsel en heeft inderdaad te maken met het begin van een onaantrekkelijke werkweek. Om welke reden dan ook. Althans, dat is de algemeen geaccepteerde verklaring. Ik weet eerlijk gezegd niet of dit met betrouwbare cijfers kan worden ondersteund of dat het een urban myth is. Ik weet wel dat ook blogs in veel gevallen op maandag de meeste traffic hebben…

 • Leon Willemsens
  says:

  Ik onderschrijf hetzelfde patroon, tegelijkertijd kijken we ook naar de bron van traffic door de dag heen.

  We krijgen ’s ochtends de meeste traffic via sociale netwerken, ’s middags vanuit zoekmachines en ’s avonds via berichten uit de privé mailbox.

  Kortom: het lijkt erop dat de kandidaten de dag starten met het bijwerken van het sociale netwerk, in de lunchpauze even googlen en met een glas wijn hun privé mailbox bijwerken.

  De aanpassingen voor Netwerven zijn simpel: zorg dat de content klaar is op het moment dat de kandidaat bereikbaar is.

 • Sander Lukaart
  says:

  Op de website van YER is de maandag ook de drukste dag. Ik denk dat het besef dat je weer 5 volle dagen bij die ‘vervelende’ collega’s moet doorbrengen de belangrijkste aanleiding is voor een bezoekje op maandag.

 • Nienke Smit
  says:

  Ook bij ons een piek  in de lunchpauze op maandag, soms op dinsdag (auditors, compliance), of woensdag (pensioencarriere)) De financiële beroepen pieken ook hoog rond 20.00 uur ´s avonds, andere groepen minder. Hypotheekadviseurs kijken zeer verspreid (ivm. afsprkaken?). En Riskmanagers pieken tussen 7 en 9 uur ´s ochtends (bij de koffie?). Zou leuk zijn om de zoekpatronen per beroepsgroep nog eens helemaal uit te pluizen.

 • Martijn van Nieuwenhoven
  says:

  Ik denk dat de stelling “Naar werk zoeken onder werktijd” zeker klopt en onze statistieken onderbouwen dat ook.

  Mediavacature.nl trekt de meeste bezoekers tussen 11.00 en 16.00 uur. De piek ligt meestal tussen 13.00 en 14.00 uur. 

  De meeste traffic hebben we altijd op maandag (afgezien van de feestdagen), en dat loopt naar de zaterdag steeds een beetje af. De zaterdag is meestal de rustigste dag van de week.