De grote vier: Aantallen vacatures

piggy_bank Ook deze week natuurlijk weer een aflevering in de serie over het aantal vacatures op de grootste vier vacaturesites van Nederland. 

Een rustig beeld, deze week. Waarbij alleen Werk.nl opvalt. In positieve zin wel te verstaan, want zij maken weer een ferme sprong voorwaarts.

Want voor vandaag is dit het beeld:

image

Hierbij is de kolom Aantal het aantal vacatures dat de vacaturesite zelf opgeeft. De kolom JobFeed is het aantal vacatures dat volgens JobFeed op de vacaturesite zou kunnen staan. Dit aantal is gebaseerd op het aantal nieuwe vacatures dat volgens JobFeed in de afgelopen 60 dagen op de vacaturesite zijn geplaatst.

Werk.nl laat een sterke aanwas zien; van ruim 2.000 vacatures ten opzichte van vorige week. Waarmee het eerdere verlies van twee weken geleden weer meer dan goed is gemaakt.

Nationale Vacaturebank gaat een heel klein beetje omhoog, net als Monsterboard, terwijl Totaljobs een heeeel klein beetje omlaag gaat. Oftewel stilstand in commercieel vacaturesite land.

Op basis van het aantal vacatures per week (van week 3 – 24) zien we dat Totaljobs op hetzelfde niveau blijft waar Nationale Vacaturebank en Monsterboard een duidelijke groei laten zien. Hoewel op basis van het gemiddelde effect van de afgelopen weken er ook op lijkt te wijzen dat deze sites ‘flatlinen’:Nieuwe vacatures per week, week 3 - 24, volgens Jobfeed

En op basis hiervan lijkt er enige stabiliteit te zijn opgetreden. Hebben we de (een?) bodem bereikt? De sterke afnames van begin dit jaar lijken tot het verleden te behoren. Monsterboard en Nationale Vacaturebank hoveren nu rond de 2.500 nieuwe unieke vacatures per week terwijl Totaljobs rond de 1.000 zit.

Het vervelende is natuurlijk dat we bijna de zomerperiode inschieten. Waardoor nog moeilijker een betrouwbaar beeld kan worden gedestilleerd. Tenslotte werd na de zomer van 2008 duidelijk dat de wind aan het draaien was. De vacaturesites bereikten nooit meer de volumes van voor de zomer.

De vraag is nu of de zomer een nog verdere daling van het vacaturevolume laat zien. Of dat we nu al zo laag zitten dat het eenvoudig niet veel minder kan worden.

Geef een antwoord

1 Comment