Mediavacature maakt CV publiek!(als jij dat wil…)

Logotype Mediavacature.nl Mediavacature heeft een nieuwe versie van haar vacaturesite gelanceerd. Waarbij de cleane en rustige look is gebleven, maar de nodige features zijn toegevoegd. Waaronder een zeer opvallende; werkzoekers kunnen ervoor kiezen een CV zichtbaar achter te laten:

Zo zullen de gegevens die kandidaten openbaar maken, worden voorzien van htmlcode (zogeheten rich snippets) waarmee bijvoorbeeld Google het cv als een persoonsprofiel kan herkennen

Oftewel de deuren van de CV database gaan open. Bij Mediavacature althans. Maar daar moet ik iets meer van weten, want hoe zit het dan met de privacy?

Nou, je kan als werkzoeker ervoor kiezen om je CV volledig ‘afgeschermd’ op te slaan binnen Mediavacature. Zoals tot op heden gebruikelijk was en in alle andere CV databases ook de enige manier is. Maar vind je het prima om je CV publiek te maken, dan kan dat vanaf nu dus ook.

Een zeer interessante ontwikkeling, die in tijden van recessie mogelijk door de nodige werkzoekers benut zal gaan worden. En die door geen enkele vacaturesite gevolgd gaat worden. Tenslotte brengen ze hiermee hun business model en daarmee hun voortbestaan ernstig in gevaar.

Oftewel, Mediavacature komt met een spoiler! Want een werkgever die op deze manier een mediaspecialist kan inhuren heeft een totaal andere perceptie gekregen van de waarde van een CV database voor andere functies.

Nou is Mediavacature natuurlijk een nichespeler, maar binnen de nieuwe media geen onbekende. Gaat dit een spillover effect krijgen naar andere niches, of zelfs naar generieke vacaturesites?

We gaan het zien, maar het feit blijft dat hiermee een hele bijzondere, nieuwe stap wordt gezet binnen het wereldje van vacaturesites.

Geef een reactie

2 Comments
 • Martijn van Nieuwenhoven
  says:

  Leuk stukje!

  Ik denk ook dat het een onvermijdelijke stap is voor vacaturesites. Anders doen we het natuurlijk niet. Het is toch eigenlijk gek dat als je een cv op een website plaatst, je vervolgens door diezelfde website laat beperken over de beschikbaarheid daarvan. Dit is dan ook de insteek geweest.

  Ik denk alleen niet dat we hiermee het businessmodel van de cv-databank in gevaar brengen. Integendeel. Werkzoekenden hebben nu al de mogelijkheid om aan te geven of ze (delen van) het cv openbaar willen maken. Aan de ontsluiting van deze cv’s wordt op dit moment gewerkt. We zien dat veel kandidaten van deze mogelijkheid gebruik maken, maar lang niet iedereen.

  Naast de extra service voor kandidaten, biedt dit werkgevers de mogelijkheid om een beeld te vormen van ons bestand, dat natuurlijk nog veel meer interessante kandidaten bevat!

 • Michel Rijnders
  says:

  Leuk trendje waar ik al even op zat te wachten! Deze week hebben we toevallig aan CVinder ook de optie toegevoegd om publiekelijk je CV te plaatsen. Ik ben benieuwd welke grote vacaturesite als eerste deze stap gaat nemen, want dat de stap vroeg of laat gemaakt moet worden is in mijn ogen onvermijdelijk 🙂