Raymond is aan het restylen

603763040_4_csuaIk (en met mij vele miljoenen Hyvers) heb weer een mailtje gekregen van Raymond Spanjar. Dit keer gaat het over het nieuwe design van Hyves. Want: “na bijna 5 jaar Hyves is het hoog tijd voor een nieuw design!”

Het moet allemaal minder (in tegenstelling tot de gigantische lijst applicaties), rustiger, mooier, strakker en volwassener. Tegelijk moet Hyves ‘jong en fris’ blijven.

“Momenteel hyvet iedereen op Hyves HQ al in het nieuwe ontwerp. De Goldmembers krijgen half juni toegang en op D-Day begin juli moet alles tiptop werken voor iedereen.” Gelukkig biedt Raymond ons alvast een sneak preview!

Het grootste verschil is het ontbreken van de 3 poppetjes linksboven. Dat in kader van het volwassenariseren (kan dat doorgaan voor een heuse term?) van het sociale netwerk. De kleuren blauw en oranje blijven behouden. Maar: “de volgende stap wordt dat je deze kleuren ook kan aanpassen, zodat je over de hele site je favoriete kleuren ziet.” Het is ook moeilijk, van huisstijl veranderen. Hyves heeft nu eenmaal hetzelfde probleem als marktplaats.nl. Het design is gruwelijk. Maar ook waanzinnig vertrouwd.

Het nieuwe fotosysteem is een grote verbetering. Je kunt voortaan door 16 foto’s heen bladeren, in plaats van drie. Bovendien kan je voortaan foto’s in een schermvullende slideshow bekijken. En je ziet naar wie je zit te kieken (a la Facebook).

603541931_5_d5ww1
603544940_5_m1jx1

Nu wil het dat ik al maanden op zoek ben naar een excuus om Goldmember te worden. Ik zeg: ik hoef niet meer verder te zoeken. Dank, Raymond en co!

Geef een antwoord

1 Comment
  • Kim Willems
    says:

    En? Al Goldmember en de site in nieuwe lay-out bekeken?
    Ik vind het waanzinnig mooi en strak. Even wennen (alle hoofden vallen plotseling van de profielfoto’s af), maar een verbetering.